Как Фейсбук вреди на кариерата ви?

0
123

Отговорът на въпроса „Как Фейсбук вреди на кариерата ви?“ би могъл да бъде много семпъл: вреди ни, като просто си губим времето в него. Но ако това е общата картинка, то детайлната носи далеч повече отговори. Съветваме ви да ѝ обърнете внимание, за да се предпазите от неприятни ситуации в бъдеще.

Лична информация
Живеем във време, в което Facebook се е превърнал в един малък личен дневник на всяка от нас. В профила си, на практика, можем да споделим абсолютно всичко: от това къде сме, през това какво сме обядвали, до това какво мислим за последните политически събития у нас. Ето там обаче е разковничето: че подобни споделяния биха могли да навредят на отношенията ни с колегите, а защо не и с шефовете.Красота по твоите правила, независимо от възрасттаКато тийнейджър гледах в огледалата и виждах само недостатъци. Винаги имаше нещо, което ме притесняв…Aug 20 2017vsyakajena.com

Да, официално личният живот се разграничава от служебния. Така ли е обаче на практика? Не съвсем. С изказване за личния живот можем сериозно да обидим някого от хората, с които работим, а това да навреди на бъдещите ни служебни взаимоотношения. Затова по-добре се въздържайте от публични съобщения за това какви, според вас, са най-нелепите мъжки дрехи или пък кой е най-добрият вид раждане. Или посредством настройките на Facebook ограничавайте хората, които имат достъп до профила ви в мрежата.

Правописни грешки
Без значение в каква сфера работите, правописните грешки никога не се гледат с добро око. Не е нужно да сте филолози или журналисти, за да можете да пишете правилно на родния си език. Това е елементарно изискване и ако шефовете ви видят, че не го владеете, това няма как да не се отрази на кариерата ви.

Невъздържаност
Алгоритъмът на Facebook е такъв, че е напълно възможно хора от приятелската ви листа да видят коментарите, които оставяте, в страници и профили, които те не следят. Затова имайте предвид, че ако решите да оставяте груби съобщения някъде, то е твърде вероятно те да бъдат прочетени не само от хората, към които са предназначени.

И още нещо: грубият език в социалните мрежи като цяло не е нещо, което отива на една дама и което трябва да се толерира. Затова ви съветваме да се въздържате от него, не само заради работата.Когато кажете „да“ на половинката си, не означава, че трябва да забравите за своите интереси, страсти и хобита„Аз“ и „ти“. Две лични местоимения, които щом минат под олтара, се превръщат в друго местоимение, об…Aug 13 2017vsyakajena.com

loading...