Неделята – трамплин за пълноценна работна седмица

0
546

Има хора, за които неделя е един от най-потискащите дни от седмицата, тъй като ознаменува края на почивката и предвещава началото на цели пет работни дни. Но вместо да го пропилявате в тревожни мисли, можете да го използвате за една ползотворна равносметка на отминалата седмица и трамплин за хубав старт на предстоящата. Ето какво имаме предвид.
Време за близките ви
Отделете време за хората, които обичате. Така не само ще се заредите емоционално, но и през идната седмица ще можете да се съсредоточите върху всички работни задачи, без да мислите, че сте пренебрегнали най-близките ви същества.5 места в близост до София, където да прекараме прекрасно своя уикендХубавото време навън ни провокира да търсим нови места, на които да прекараме свободното си време. Н…Aug 1 2017vsyakajena.com

Затова използвайте почивния ден за разходка в парка, игри, семеен обяд, а защо не и кратка екскурзия извън града.
Наваксване
Често се случва да не успеем да се справим с всички задължения през работната седмица и да ги оставим за следващата. С нея обаче идват нови задължения, а след нея нови и изведнъж попадаме в един омагьосан кръг, от който няма измъкване. Затова, когато се налага, „жертвайте“ част от почивния ден поне, за да прегледата служебната поща и да отбележите най-важните мейли и задачи. Ще видите, че си заслужава.
Планиране
Направете си списък, може и мислен, какво ви предстои през новата седмица – както в личен, така и в работен план. Планирайте срещите си с приятели, работните ангажименти, дори покупките за дома. Добрата организация винаги е от полза и спестява както време, така и непредвидени решения, взети в последния момент.
Равносметка
Ако в края на седмицата си направите равносметка на постигнатото до момента, ще откриете интересни факти. Размишлявайки върху изминалите дни и всички осъществени и неосъществени задачи, върху тези, които са минали по план и тези, при които не се е случило съвсем така, получавате една карта на ефективността ви , която може да ви бъде ориентир за следващите ангажименти. Имайте предвид, че подобно действие може да е изключително важно за бъдещите ви успехи, затова не го подценявайте.
Време за себе си
Не забравяйте, че вашият свят също не . Затова от огромно значение е да отделяте време за себе си и да си подарите онези малки моменти на щастие, които ви носят истинско удоволствие. Затова сега е моментът да се поглезите с хубав филм, чаша вино, интересна книга, масаж, нова прическа и всичко останало, което ви кара искрено да се усмихвате. Подарете си радост, заслужавате я!Разкрита е причината за най-честите семейни споровеКолкото и да не ни се иска, една от причините за най-чести спорове в семейството са именно финансите…Aug 12 2017vsyakajena.com