Животът на жените в Арабските емирства е разбулен

0
568
жените

Арабският свят е изключително различен от западния свят, към който принадлежим и ние. Освен различията в преобладаващата религия, културата и традициите на арабските народи значително се различават от тези в Европа и Америка. Именно по тази причина често не можем да разберем какъв е точно животът на арабите. А когато става дума за живота на жените, положението е още по-интересно, по простата причина, че жените там имат съвсем различен начин на живот от жените на Запад. Освен това те имат други права и задължения, които често ние не разбираме. Затова днес ще си поговорим за основните аспекти от живота на жените в Арабските емирства, които ще ни дадат отговор на това какъв живот точно водят те и дали този живот е добър или не чак толкова.
1. Запознанства
Традицията повелява арабските жени да се омъжват за араби, а не за европейци. Разбира се, има изключения, но като цяло женитбите са между араби. Проблемът е в различната вяра на европейците, която води до забрани на жената. Веднъж омъжила се за християнин например, тя дори може да няма право да се върне в родината си. Интересното е, че при мъжете това правило не важи. Те съвсем спокойно могат да се женят за европейки. За самата европейка обаче, това не означава, че тя ще има добър живот, защото шансът за гражданство е много малък, а ако възникне проблем и бракът пропадне, има голяма вероятност тя да загуби децата си. Друго важно нещо за запознанството и уреждането на началото на брачен живот е, че решението за сватба се взима от семейството на мъжа, но все пак ако момичето не желае да се жени, бракът няма да се състои против волята й. Чудите се къде да пътувате през 2019 година? Забравете за тези дестинации, за да не съсипете почивката сиПътуването е едно от начинанията, което от една страна ни носи изключително удовлетворение, а от дру…Nov 23 2018vsyakajena.com

2. Сватба
Оказва се, че не всеки арабин има повече от една жена. Причината за това е, че да се поддържа живот с повече жени или цял харем, изисква много средства, а не всички араби имат такива средства. Затова обикновено само шейховете имат възможността да имат наистина много жени. Интересното е, че когато се стигне до сватба, момичето има право да види бъдещия си съпруг само ако нейни близки присъстват. Освен това семейството на мъжа плаща откуп или зестра за нея. Друга интересна подробност е, че всеки брак в арабските страни задължително е подкрепен от предбрачен договор, но на него се подписва не булката, а роднините й.
3. Семеен живот
Интересна подробност за семейния живот, която малко хора знаят е, че в по-честия случай, жените взимат важните решения за семейството заедно с мъжете си, въпреки че по традиция, мъжът е главата на семейството. Това се отнася най-вече до по-младите и по-модерни араби, които не спазват всички традиции на своите предци и си позволяват по-модернистичен прочит на наследството си. Освен това мъжете най-често подаряват златни и скъпи украшения на жените си, а не цветя, както сме свикнали в Европа. Освен това мъжете, които имат по повече от една съпруга, са длъжни да се отнасят по еднакъв начин с всяка от тях.
4. Образование
Често срещана практика е арабските жени да бъдат изпращани от семействата си да учат в най-престижните висши учебни заведения в света, за да получат стойностно образование. Това обаче не влияе особено на живота им в родината им, затова те често решават да останат в Европа или Америка, там, където учат и да започнат да градят живота си там.
Яна ВОЙНОВАОтидох на гости и ме почерпиха най-вкусният арабски кекс! Топи се в устата ми. Веднага взех рецептата, вече ми е любим!Безспорно кексът е сред любимите десерти на поколения българи. Може да се каже, че се прави лесно, с…Sep 5 2018vsyakajena.com