Ето как да се справим с негативните колеги

0
324
колеги

Работното ни място е нашият втори дом, колкото и да не искаме да си го признаем. Разбира се, има някои късметлии сред нас, които имат щастието да работят дистанционно или от вкъщи, но така или иначе, те работят в някакъв колектив. Колективът е едно от най-важните звена във всяка фирма, организация или компания. В крайна сметка именно хората са тези, благодарение на които нещата се случват или заради които работата куца. Когато става дума за екип от хора е нормално те да имат своите особености, разлики в характерите и предпочитания по отношение на хората, с които общуват. Това е съвсем нормално, защото когато събираме един екип, ние не го търсим по съвместимост, а по способности. Така или иначе обаче, много често срещан случай е някой от колегите ни да не ни харесва или пък прост да е негативен. Негативизмът може да отрови всяка работна атмосфера и да провали дори и най-брилиантната идея. Затова е важно да знаем как да се справим с негативните колеги така, че да не се стига до ескалация на напрежението.Ето как да сме стилни в работата тази годинаВсички си признаваме, че понякога се обличаме скучно и по правилата по една или друг причина. Ако об…Mar 13 2019vsyakajena.com

Днес ще ви представим няколко начина, по които можем да го направим.
1. Без съучастие
Проблемът с негативните колеги е, че те могат да съсипят и вашето настроение и така от един негативен, да станете двама. Затова е важно да съумеем да се абстрахираме от това поведение и да продължим работния процес в спокойна и приятна атмосфера.
2. Без предубеждения
За да се справим с проблема е нужно да проучим ситуацията, преди да си вадим кардинални изводи. В крайна сметка, може да се окаже, че колегата не е негативен постоянно, а просто минава през труден период в живота си, например. Тогава е по-добре да му помогнем да го превъзмогне, за да сме и ние спокойни и на него да му е по-лесно.
3. Факти
Всеки проблем има някаква първопричина. Ако се опитаме да премахнем само симптомите или резултатите, това ще даде краткотраен ефект, но проблемът няма да изчезне, а само ще бъде потушен за малко. Затова е важно да разберем причината и да се постараем да я отстраним.
4. Разговор
Разговорът е най-ефективният начин да постигнем всички горепосочени неща. Когато разговаряме спокойно с човека, който има негативно отношение, най-лесно ще разберем какво точно се случва и как да подходим, за да спрем тази тягостна атмосфера.
Яна ВОЙНОВА5 неща, за които да не се страхувате да преговаряте на работаПървото впечатление е много важно за всеки вид общуване, но когато става въпрос за работа е от ключо…Jan 25 2019vsyakajena.com