В никакъв случай не носете тези неща, ако ще почивате в Гърция: глобите и наказанията са жестоки

0
454

С шест месеца затвор и 300 евро глоба е заплашен всеки българин, който влиза в Гърция със спрей, палка, бухалка или нож, без значение от дължината на острието му, пише в. „Телеграф“. От началото на лятото случаите на арестувани със забранени предмети нашенци в южната съсетка са зачестили, признаха от Министерство на външните работи. „Има поне двама-трима задържани за седмица, основно през уикендите“, споделиха от там. Всички закопчани нашенци са заплашени с половин година престой зад решетките и парична санкция. „Забранени в Гърция са ножове от всякакъв вид, включително такива с острие под 7 сантиметра. Отделно шофьори и пътници нямат право да превозват спрейве, метални боздугани, бухалки, нунджако с верига или въже, копия, мечове, ками, щикове, лъкове, арбалети и полицейски палки, както и имитации на огнестрелни оръжия, ако могат да бъдат превърнати във функциониращи“, категорични са от външното ни ведомство.Отивате на почивка, но мисълта, че забравихте печката включена не ви дава покой? Просто я снимайте!Направете снимка на всички уреди, ако е необходимо!
Осигурете си покой!
Лятната почивка е време за р…
Jul 3 2018vsyakajena.com

50 евро глоба и месец без книжка, ако шофираш с джапанки – въвеждането на тази санкция предвиждат гръцките власти. В южната съседка всеки пътник има право да внася до 4 стека цигари, 10 литра твърд алкохол, 110 литра бира и 90 литра вино. За разлика от Гърция, в Турция контролът е суров. Там всеки влизащ има право да внася до литър с алкохолно съдържание над 22% и до два литра с алкохолно съдържание под 22%. Повече от литър алкохол е забранено да се вкарва и в Сърбия. Отделно там нашенци не могат да отидат с два парфюма, а само с един, и с до 200 цигари. Румънците пък държат бъ;гарите да внасят в страната им до 800 къса папироси, което се равнява на 4 стека. В противен случай следва арест.
Източник: blitz.bgНикога повече няма да публикувате снимки от почивката си във фейсбук, когато прочетете тази статияМного хора са толкова обсебени от споделянето на лични моменти в мрежата, че са склонни да прекарат …May 9 2018vsyakajena.com