6 метода, с които ще се отървем от черните точки завинаги

0
245
черните точки завинаги

Всяка жена мечтае за момента, когато ще е отървала от черните точки завинаги. Истината е, че те се появяват периодично, което е много дразнещо и досадно за нас, дамите. Днес ще ви представим 6 метода, които наистина имат невероятен ефект. Ето и кои точно са те.

Красивата и гладка кожа е едно от най-важните неща за всяка дама, която се грижи старателно за външния си вид, предават от woman.bg. Знаем, че ако кожата ни е щастлива и не ни създава неприятности, ще бъдем ослепителни, но когато несъвършенствата и черните точки не се отделят от лицето ни, то ние просто не можем да заблестим с целия си потенциал. Съгласете се, няма нищо по-досадно от коварните петна, пъпки и запушени пори. Точно затова днес решихме да ви споделим няколко дълготрайни решения, ако страдате от непрестанното присъствие на черни точки.

1. Използвайте бензоил пероксид
Тази съставка се съдържа в някои кремове, на които съвсем спокойно можете да заложите. Бензоил пероксидът спомага да бъдат унищожени бактериите и премахва обривите. Чудотворната съставка елиминра мъртвата кожа, която също съдейства за образуването на пъпки. Бензоил пероксидът има ексфолиращо действие и намалява натрупването на мръсотия и себум.

2. Салицилова киселина
Салициловата киселина е наистина идеално решение. Можете да я намерете и като съставка в някои козметични продукти. Тя спомага за премахването на омазняването по кожата, прониква дълбоко в порите и там се развихря като най-доброто почистващо средство. Унищожава мъртвите кожни клетки и всички твърди частици. И тъй като салициловата киселина е силно средство, не е необходимо да я използвате всеки ден. 2-3 пъти в семдмицата е напълно достатъчно.

3. Ретиноиди
Ретиноидите се използват все повече за лечението на акне и определено има защо. Те са доказано средство, изпитано през десетилетията и широко популярно и до днес. Това е така, защото ретиноидите ускоряват естествената регенерация на кожата и предотвратява появата на нови несъвършенства.

4. Почистващи ленти (лепенки)
Тези ленти могат да ви бъдат изключително полезни, ако сами си правите почистване на лицето. Просто ги поставяте върху проблемните места (най-вече носа и под очите), оставяте ги да подействат и отлепяте. С очите си ще видите с колко черни точки сте се сбогували само за няколко минути. Те са перфектни, ако искате решение с мигновен видим резултат.

5. Вакуумен хидропилинг
Тази процедура се извършва единствено от сертифициран козметик. Тя е отлично решение и представлява медицинско устройство, което нежно прониква в порите и ги пречиства с помощта на вакуум. Използва се и специален серум, който е подходящ за конкретния тип кожа. Ако искате да пречистите хубаво лицето си, ви е необходимо да си правите не повече от 1 процедура месечно.

6. Лазерни процедури
Лазерните процедури са особено ефективни. Те правят кожата свежа, гладка и сияйна. За да видите обаче резултатите, е необходимо да мине около седмица след процедурата. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Как да омекотим кожата на ръцете след миенето имВ момента си мием ръцете особено старателно, заради пандемията от коронавирус. Но дори и без такава …Apr 11 2020vsyakajena.comДерматолог разкри как да се грижим за кожата по време на карантинаКолкото и да не ни се иска карантината се отразява не само на ежедневието ни, но и на тялото ни. По …Apr 7 2020vsyakajena.com