къдрокоските

Видът и гъстотата на косата зависят от няколко фактора, един от които са гените. Обикновено хората с къдрава коса го дължат на семейството си, в което има такива гени. Разбира се, по отношение на здравината на косата има и други фактори, освен гените, които оказват влияние като грижите, които полагаме и това дали я подстригваме редовно, например. Така или иначе всеки от нас разполага с някакъв вид коса, която може да стилизира и да оформя както поиска. Къдрокоските често печелят вниманието, тъй като къдравата коса определено прави осанката на дамата по-различна и привлекателна.

Всяка дама, която има къдрава коса обаче знае, че да се поддържа въобще не е лесно. Ресането на къдриците често е почти невъзможна задача, да не говорим за времето, което е необходимо, за да се оформи в прическа. Днес обаче ще ви представим няколко съвета, с които къдрокоските не само ще постигнат желаните резултати за косата си, но и ще си улеснят живота.

1. Шампоан и честота на къпане
Първият съвет, който дамите с къдрава коса трябва да следват е да не се къпят с шампоан твърде често, защото това изтощава косата и я прави още по-непокорна. Освен това е важно да се ползват шампоани за къдрава коса, които са съобразени със спецификата на този вид грива.С тази природна смес косата расте и става много гъстаКосата е много важна част от външния вид на всяка жена. Дали тя ще е дълга или къса, зависи изцяло о…Jul 2 2019vsyakajena.com

2. Правилната четка/гребен за коса
Ясно е, че различните видове четки са пригодени за различни типове коса, но често дамите пренебрегват това и си купуват първата, която видят. Истината е, че най-подходящият вид гребен за къдрава коса е широкозъбният, който не разрушава структурата на косъма и не скубе. Добре е преди ресане да сме нанесли балсам, за да може то да се случва по-лесно.

3. Кърпа
Кърпата, с която увиваме косата си след къпане също играе роля за състоянието на косата ни. Ако използваме микрофибърна кърпа, вместо памучна, ще щадим косата си повече и ще си спестим наелектризирането на косъма.

4. Калъфка на възглавница
Калъфката, върху която спим, също може да ни помогне в грижите към косата. Ако сте с къдрава коса, то тогава е най-добре да заложите на материи като коприна или сатен – такива, които намаляват триенето и не изтощават косата, докато се въртим през нощта.
Яна ВОЙНОВАНяколко стъпки, които правят косата силна, здрава и лъскаваКосата на всяка от нас е различна. Това се дължи не само на генетиката ни, но и на начина, по който …Jun 4 2019vsyakajena.com

Коментари