красива коса

Въпреки множеството добри страни на летния сезон, трябва да признаем, че силните слънчеви лъчи и високите температури имат и своите негативи. Те се отразяват както на кожата ни, така и на косата ни и по тази причина е важно да взимаме необходимите мерки, с помощта на които да се предпазим, за да можем да се насладим на лятото, без нежелани странични ефекти. Днес ви представяме 5 съвета, с помощта на които ще успеем да предпазим и да имаме красива коса през целия летен период, при това без особено много усилия.

1. Шапки
Много хора пренебрегват шапката като метод за защита, но истината е, че шапката може не само да предпази косата ни от слънцето, но също така очите и скалпа ни, които също се влияят от слънчевата светлина. Не е необходимо да залагаме само на шапка с козирка, ако те не ни допадат. Можем да си сложим шапка с периферия, която освен всичко друго повишава настроението ни, защото е шик.

2. Без шампоан всеки ден
Ако мием косата си всеки ден с шампоан, я изтощаваме от една страна, а от друга не й даваме възможност да образува естествената си защита срещу външните влияния и така я правим много по-уязвима.С тази маска косата ми започва да расте много бързоВсички ние прекарваме много време пред огледалото, докато оправяме косата си. Това се дължи на факта…Jul 4 2019vsyakajena.com

3. Балсам
Балсамът не само прави косата ни по-мека и лъскава. Той в същото време я подхранва и хидратира, което засилва противодействието на слънцето. Важно е да знаем, че не бива да слагаме балсам в корените на косата и не бива да го оставяме да действа повече от 5 минути, за да не се обезсмисли поставянето му.

4. Без боядисване
В основата на това да имаме красива коса през лятото е възможно най-малкото третиране с тежки продукти. Боята е може би едно от най-изтощителните неща за всеки вид коса, особено през лятото, когато температурите са по-високи и условията за косата са по-тежки. Същото важи и за третирането й с преси, маши и сешоари. Колкото по-малко ги ползваме през лятото, толкова по-добре.

5. Правилен гребен
Често, когато решим косата си с неподходящ гребен или четка, я накъсваме, без дори да го усетим. Когато нарушим цялостта на косъма, той става по-уязвим и податлив на влияния. Затова е много важно да изберем подходящ гребен за нашия тип коса. За да го направим е добре да се посъветваме с фризьор, който да ни насочи.
Яна ВОЙНОВАС тази природна смес косата расте и става много гъстаКосата е много важна част от външния вид на всяка жена. Дали тя ще е дълга или къса, зависи изцяло о…Jul 2 2019vsyakajena.com

Коментари