5 грим техники, които щадят кожата ни

0
673
грим

Всяка жена се старае да изглежда по най-добрия начин в ежедневието си. Причините за това са много. От една страна е представителността, която помага в професията ни, от друга страна е грижата за себе си, самочувствието, което се подига от поддържания външен вид, а от трета страна е желанието да се чувстваме добре в кожата си, което е и най-важното. Гримът е един от начините, по които можем да постигнем всички тези неща лесно и бързо. За да се случи това обаче, той трябва да бъде съобразен с характера ни, с цялостната ни визия и с ангажиментите ни. Защото гримът може да подчертае както добрите ни черти, така и да провали външността ни, ако не е подходящ. Когато говорим за грим обаче, задължително трябва да обърнем внимание на кожата си. Кожата ни е една от най-засегнатите области, когато става дума за използването на грим, защото той се отразява на състоянието й. Той може да запуши порите ни, да доведе до появата на пъпчици и обриви, дори инфекции, ако не знаем какво точно правим. Затова днес ви предлагаме 5 грим техники, които не само работят безотказно, но и щадят кожата ни и я предпазват, доколкото това е възможно.
1. Основа
Основата е най-важното за един качествен и щадящ грим. Тя е свързващата част между кожата ни и фон дьо тена, затова в никакъв случай не бива да я пренебрегваме. Именно тя предпазва от запушване на порите ни и от замърсяване на лицето. Добре е да използваме основа, която е сходна на фон дьо тена ни. Например и двете да са на водна основа, защото така има симбиоза и ефектът е по-добър.Контуриране в гримирането – същност и приложениеГримирането, колкото и елементарно да изглежда, е повече от изкуство. То има своите тънкости и опред…Jan 20 2019vsyakajena.com

2. Четка, блендер или пръсти
Това е големият въпрос, когато става дума за нанасяне на фон дьо тен. Четката нанася по-плътно и покривно, тоест тя е подходяща за тежък, вечерен вид или за моментите, когато гримът ни трябва да издържи повече време. Блендерът пък ни придава по-естествен вид, така че той е много подходящ за ежедневно гримиране или просто за дамите, които не обичат тежкия грим. А ако има някое изразено несъвършенство като пъпка или зачервяване е добре да използваме пръсти с потупване, за да го прикрием най-добре.
3. Посока
Посоката на нанасяне на фон дьо тена също е много важна, за да предпазим кожата си. Ако го нанасяме само надолу, така не само ще изглеждаме по-добре, но и няма да „набием“ фон дьо тена в кожата и ще я предпазим.
4. Коректор
Коректорът е добър заместител на фон дьо тена за дните, когато нямаме време или когато кожата ни е в достатъчно добро състояние. Не е нужно да задушаваме лицето си с плътен слой фон дьо тен, ако имаме само няколко несъвършенства, които искаме да прикрием. Тогава е по-добре просто да ги прикрием с коректор и да оставим кожата да диша.
5. Руж под фон дьо тен
Ако сложим ружа под фон дьо тена, постигаме по-естествена визия. А ако сме използвали добра основа, това по никакъв начин няма да навреди на кожата ни, така че съвсем спокойно можем да се обърнем към този трик.
Яна ВОЙНОВАОбичате да се гримирате, но често се чудите дали не сте прекалили с грима? Ето колко лесно можете да разберете дали е такаГримирането е един много деликатен процес, с който много лесно можем да постигнем обратен ефект. Опр…Jan 13 2019vsyakajena.com