коса

Всяка дама си мечтае за красива коса. Дълга, лъскава и здрава – като от рекламите. Особено през лятото, когато тя е един от основите „аксесоари“ на жените. В забързаното ни ежедневие обаче е трудно да постигнем желаните резултати с косата си, пишат от dama.bg. Стресът, липсата на качествена храна и лекарствата често са причина за увреждане ѝ. Нямаме време да слагаме маски за коса, да ходим по-често на фризьор или да мислим за защитата от топлинната обработка, която ѝ прилагаме всеки ден. Но това не значи, че няма хитринки, които можем да приложим и които не само няма да ни отнемат време, но и ще ни помогнат да постигнем мечтаната визия за косата си.

Опитайте се да миете косата си по-рядко
Честото миене на косата изсушава скалпа. Това принуждава организмът ни омазнява кожата на главата ни, за да ѝ набави нужната хидратация. А най-лошото е, че косата ни се накъсва. Ако можем да удължим периода между миенията на косата ни с един ден, ще е повече от чудесно. Можем и да използваме сухи шампоани, тъй като те премахват омазняването на косата и имат свеж аромат. Няколко стъпки, които правят косата силна, здрава и лъскаваКосата на всяка от нас е различна. Това се дължи не само на генетиката ни, но и на начина, по който …Jun 4 2019vsyakajena.com

Избягвайте употребата на сешоар
Всички знаем, че топлинната обработка унищожава косата ни. Колкото по-рядко и по-малко ползваме сешоар и преса, толкова по-малко щети ще нанасяме на косата си. Можем да използваме меки памучни кърпи, за да попием водата от косата, а после да я подсушим и с хартиени кърпи. Много е важно е да не търкаме агресивно косата си, а внимателно да я избършем. След като приложим този метод, употребата на сешоар ще намалее поне наполовина.

Охлаждайте скалпа си
Ако кожата на главата все още е топла, след като изсушим косата си, това значи, че тя все още изгаря от топлинната обработка. За да се предпазим от подобно увреждане на косъма, можем да използваме копчето за охлаждане, което има всеки сешоар.

Бъдете креативни
Ако изсушим косата си вечерта, можем да намалим щетите, като я сплетем на плитка и спим така. Този трик е подходящ за всички типове коса, тъй като изглажда рошавите кичури, успокоява къдриците и дава на правата коса красиви форми. 3 съвета за здрава и красива коса за брюнеткиВсяка жена се грижи за външния си вид. Разбира се, грижите се различават не само в съответствие с пр…May 30 2019vsyakajena.com

Коментари