стъпки

Всяка жена знае колко е досадно да полага грижи за кожата си, но въпреки това да се появяват пъпчици и възпаления по нея. Разбира се, те са провокирани от различни неща и именно затова е трудно да се преборим с тях. Освен това всеки човек прекарва една част от денонощието спейки, което е необходимост за пълноценен живот. През това време не можем да полагаме грижи за кожата си и често ни се иска това време да бъде оползотворено по някакъв начин. Сънят е полезен за кожата ни, защото в това време тя си почива от грима и външните влияния, но днес ще ви представим 3 стъпки за допълнителна грижа, докато спим, чрез която ще можем да направим кожата си още по-гладка и сияйна.

Първата стъпка е да сме сигурни, че сме почистили кожата добре. За целта всяка вечер трябва да измиваме лицето и да го почистваме с почистващо мляко или друг такъв продукт, който да отмие мръсотията, която е полепнала по лицето ни през деня. И това се отнася дори за дните, когато не сме носили грим, защото въздухът в града е мръсен и много микроби и бактерии полепват по кожата ни, когато сме навън.4 съвета за сияйна и гладка кожа, които всяка жена трябва да знаеВъншният вид не само е важен от гледна точка на това как ни възприемат другите, но има значение и за…May 12 2019vsyakajena.com

Втората стъпка е да спим на подходяща температура. Всички знаем, че е добре да спим в стая, където не е твърде топло. Това е важно както за организма ни, така и за кожата, защото твърде сухия и топъл въздух извлича водата от нея и я изсушава. Сухотата пък провокира появата на пъпчици и дефекти по лицето ни. Така че е добре да нагласим температурата така, че да не ни е студено, но и да не е твърде топло. 18-19 градуса е добра температура за спалнята.

Третата стъпка е да подхраним кожата с крем, богат на витамин С. Причината точно този витамин да е полезен е, че подпомага регенерирането на кожните клетки. Витамин С е силен антиоксидант, който помага да кожата да се запази в добро състояние по-дълго време и има свойството да изравнява тена на лицето ни, което е допълнителен плюс.
Яна ВОЙНОВА6 причини за омазняване на кожатаКожата ни реагира на всички фактори, както външни, така и вътрешни. Храненето, стресът, спортът, гри…May 8 2019vsyakajena.com

Коментари