10 козметични продукта, които не си струват парите (Част 1)

0
417
козметични продукта

Козметичната индустрия в момента е една от най-бързо развиващите се и разрастващи се индустрии в световен мащаб. Пазарът е толкова голям, че можем да намерим всякакви продукти, които да използваме, за да поддържаме външния си вид в перфектна форма през цялото време. Според различни проучвания, дамите залагат на над 10 козметични продукта дневно, за да се грижат за себе си. При тези резултати за производителите на козметика става все по-лесно да занижат качеството на продуктите, по простата причина, че пазарът е голям и има клиенти за всеки. Днес ще ви представим 10 козметични продукта, за които трябва да помислите, преди да купите от магазина, защото може би не си струват парите. Ето кои са те.
1. Кокосово масло
Кокосовото масло напоследък е един от най-популярните продукти, като се рекламира като панацея за почти всички проблеми. Това обаче не е точно така. Например при хората с по-мазна кожа то води до запушване на порите и до образуване на пъпчици, така че трябва да внимаваме с употребата му.Специалистите са категорични: Ето колко време най-много можем да съхраняваме козметикатаПовечето от нас имат хиляди козметични продукти, разпръснати из цялата къща, които дори са взаимозам…Nov 30 2018vsyakajena.com

2. Спрей мист
Спрей мист е спрей за освежаване на лицето, който на много жени се струва чудесно средство за хидратиране на кожта, особено в горещите дни. Проблемът е, че в този спрей се съдържа само вода и парфюм, което не е достатъчно за хидратация, а при хората с по-чувствителна кожа дори може да бъде опасно и да доведе до раздразнения и кожни проблеми.
3. Химически пилинг
В днешно време се продават средства, с които да си правим химически пилинг у дома, без помощта на професионалист. На пръв поглед това изглежда много примамливо, защото е еднократна инвестиция и не губим време. В същото време обаче, когато нямаме нужните знания и умения, можем да навредим сами на кожата си, затова е добре да се доверим на сертифициран козметик.
4. Инструменти за премахване на акне
Акнето е кожен проблем, който има различни степени. В по-тежките случаи дори дерматолозите трябва да вземат специални мерки, за да се справят. Тези инструменти могат да ни помогнат да се отървем от някои пъпки и черни точки, но ако не подходим правилно и не направим цялостна процедура, ефектът ще е краткотраен и на практика няма да разрешим проблема, а само ще го прикрием. Затова е по-добре да се доверим на професионалист, който да премахне акнето веднъж-завинаги.
5. Увеличително огледало
Да, факт е, че то ни помага да видим по-добре несъвършенствата по кожата си и да ги премахнем. В същото време обаче то може да ни заблуди, че кожата ни е по-проблемна, отколкото всъщност е и да прекалим с интервенциите, което да доведе до обратен ефект.
Следва продължение!
Яна ВОЙНОВАС тази отвара успях да спра омазняването на кожата си! Откакто я използвам спрях да давам луди пари за скъпа козметикаМазната кожа е явление, което е изключително неприятно за всяка една жена. На първо място кожата изг…Nov 15 2018vsyakajena.com