Ясно е колко често трябва да се подстригваме

0
276
подстригваме

Много от нас, дамите, се чудят колко често трябва да се подстригваме, за да имаме здрава и красива коса. Е, отговорът на този въпрос най-сетне е ясен. Експертите са провели изследване по темата и са стигнали до изводи, които ще сложат край на споровете за това кога и колко трябва да подстригваме косата си.

Един от най-задаваните въпроси сред дамите по цял свят е именно този – колко често трябва да се подстригвате, за да сте сигурни, че косата ви ще расте здрава и ще избегнете цъфтежите? Експерти са провели изследване и вече е ясно колко точно и в какъв диапазон от време трябва да ходите от фризьора си, за да освежи визията ви, пишат от jenata.blitz.bg.

Редно е най-напред да отбележим, че не трябва да се страхувате да се разделяте със сантиметри, защото това реално е в полза на косата ви. С течение на времето краищата й няма как да не загубят бляскавия си и здрав вид. „Заразата“ тръгва нагоре по самия косъм, а косата цялостно започва да изглежда неподдържана, суха и изтощена. Експерти съветват поне веднъж на три месеца да махате около 2 см. от косата си.

Важно е да поддържате краищата си и именно това ще спомогне да избегнете увреждането изцяло на косата си и изтъняването на косъма. Важно е да не се подстригвате у дома. Професионалистът прави прическата ви със специална ножица, а не с кухненската. Колкото по-нови и остри са ножиците, с които ви подстригват, толкова по-добре е това за косата ви.

Ако имате по-специална прическа, е добре да посещавате фризьора веднъж на месец и половина, иначе рискувате концепцията й да се изгуби и да не бъде разбрана от околните. Много важно е да не забравяте да използвате маски, термични протектори и масла. Ако искате да имате дълга и здрава коса, е важно да използвате уплътняващ балсам и шампоан.

Вижте още:7 трика за случаите, когато нямаме време да измием косата сиВсяка жена знае, че понякога времето е кът и косата ни остава неизмита. Проблемът е, че точно тогава…Jun 19 2020vsyakajena.com5 стъпки към гладка и копринена косаВсяка жена мечтае за гладка и копринена коса. Косата е един от отличителните белези на всяка жена и …Jun 5 2020vsyakajena.com