Цветовете, които да не носим след 40

0
324
цветовете 40

Когато станем на 40 години, като че ли започва съвсем нов етап в живота ни. Много от хората именно около тази възраст започват да навлизат в така наречената „критическа възраст“, свързана с различни психологически и физически промени. Оказва се, че има и още нещо, с което трябва да се съобразим, когато минем тази възраст – цветовете на дрехите си. Днес ще ви представим кои цветове е добре да избягваме, веднъж след като сме станали на 40 години.

След 40 години кройката и използваните материали за дрехите стават по-важни, но не само те са в състояние да ви изиграят лоша шега, пишат от iWoman.bg. Важен аспект при избора на облекло и аксесоари са цветовете, които могат както да ви подмладят, така и да ви състарят още повече.

Бордо
Безспорното табу за жени на възраст 40+ е тоалетът, в който преобладава наситено бордо. Той подчертава всички свързани с възрастта промени, които в един миг ще ви превърнат от ефектна жена в разцвета на живота и силите си в застаряваща дама.

Ярко оранжев
Дори и да сте обзети от неудържимо желание да се откроите от тълпата с тоалет в „горещата“ цветова гама, не прибързвайте! Носейки ярко оранжева дреха, без да искате ще добавите десетина години към биологичната си възрас – този цвят много подчертава бръчките и сенките под очите. Освен това в него се усеща младежки максимализъм и вие рискувате да бъдете класифицирани като опитваща се да „младее” лелка.

Ярко розов
Ярко розовият цвят в стил Барби далеч не е най-добрият вариант за жени преминали средната възраст. Вместо визуално подмладяване, ще изглеждате като сбръчкана кукла. А е малко вероятно да очаквате такъв резултат.

Тъмно лилаво
Ако говорим за асоциации, подсъзнателно тъмно лилавото се свързва с увяхването. Ако облечете връхна дреха с този цвят, кожата на лицето ви ще сивее, а кожните несъвършенства и тъмните кръгове от недоспиването ще станат по-забележими. Този нюанс не само добавя възраст, но и придава измъчен вид на дамите.

Земнокафяв
Подобен цвят не се препоръчва дори за млади красавици, да не говорим за дамите от възрастовата категория 40+. Свързва се не само с изсъхване, но и с бедност. Затова силно се препоръчва да го изоставим напълно!
Източник: БГНЕС

Вижте още:Важно за всяка блондинка: Кои цветове ти отиват най-многоНа нито една блондинка не й лесно. Причините не са само в това, че има хиляди вицове и стереотипи, с…Aug 28 2019vsyakajena.comКак лесно да прикрием натрупаните килограми през карантината с дрехиКарантината бе наложителна, с оглед на ситуацията, но тя имаше своите негативни последици за повечет…Jun 18 2020vsyakajena.com

loading...