Ходенето на токчета не е лесно. Ето как да избегнем болките в краката от високите обувки

0
235

Обувките на високи токчета са стилни и женствени, но често причиняват неприятни болки в краката. Затова ето няколко съвета, трикове и упражнения, които ще облекчат болката:
1. Избирайте правилния размер обувки
Генерална и доста често срещана грешка при жените е купуването на обувки, които не са по техен размер само защото са красиви. Колкото и да ви харесват, ако не са вашият размер, няма да можете да ги обуете повече от няколко пъти.
2. Силиконови стелки
Те са напълно невидими за останалите. Застават точно на мястото, където има най-голямо напрежение и намаляват вероятността от неприятните болки. Кракът е стабилен и не се трие в обувката, което предпазва от образуване на мазоли.Проверете себе си! Кажи ми какъв тип са любимите ти обувки и ще ти кажа какъв си!Кой от изброените видове обувки ти е любим?
Всяка от нас има чифт любими обувки. Ето какво разкриват…
Jul 11 2018vsyakajena.com

3. Избирайте обувки с дебел ток
Дебелата пета държи крака стабилно и е доста по-удобно. Ако ви се налага да носите обувки с висок и тънък ток, то се опитайте да е колкото се може по-рядко. Проблемът при тях е, че кракът започва да трепери, не е достатъчно стабилен и дори е възможно да паднете.
4. Правете подходящи упражнения
Те ще тренират краката ви и ще ви помогнат да се справите по-лесно с болката и напрежението, което красивите обувките ще ви донесат. Следните упражнения биха били полезни за вас: Гледащо надолу куче – поза от йогата, която облекчава болката; Разтягане на прасците – след това е важно да ги масажирате, за да няма напрежение; Кръгове на глезена – раздвижвайте глезена си в кръг; Повдигане на таза.
Това са упражнения, които ще ви помогнат да свикнете с носенето на високи обувки и също така ще облекчат болката ви. Добре е да ги правите всеки ден, ако имате възможност, за да свикнете и да нямате никакви проблеми с високите токчета.

5. Правете почивки
Ако имате възможност, събувайте обувките си през определен период от време, за да може краката ви да си починат и да не е постоянно напрежението върху тях.
6. Избягвайте обувки с тънка подметка
Тези обувки ще ви причинят ужасна болка в пръстите и в предната част на краката. Купувайте такива с лека платформа, за да може да поема натиска и болката да е по-малка.
7. Правилно ходене
Много важно е да ходите правилно, когато носите високи токчета. Опитайте се да вървите изправени и да балансирате. Все пак ходенето с високи обувки и с кецове не е еднакво. Имате нужда от тренировка.
Източник: iwoman.bgАко знаехте колко приложения имат пакетчетата от кутиите за обувки, никога нямаше да ги изхвърлятеСигурно се сещате как когато си купувате нови обувки, в кутията намирате малки пакетчета т.нар. сили…May 17 2018vsyakajena.com