Топ 5 правила за справяне със сухата коса

0
427
сухата коса

Днес ще ви дадем топ 5 на правилата за справяне със сухата коса. Това е проблем, с който много дами се сблъскват и който малко хора знаят как точно да преборят. А е важно да се заемем с него, за да можем да сме сигурни, че косата ни е в добро здраве и състояние. Ето и какво точно е добре да правим.

Всеки от нас си мечтае за здрава и красива коса. За да имате такава обаче трябва да полагате определени грижи за нея, предават от zdrave.to. Нека обърнем внимание на хората, които имат суха коса. Това трябва да се поправи веднага. Косата ви се нуждае от редовна грижа – овлажняващи маски и продукти. Има няколко правила, които трябва да се спазват.

Измийте правилно косата си
Косата трябва да се мие с топла вода, тъй като горещата вода вреди на косъма. По добре изхвърлете сешоара и не решете косата, докато не изсъхне напълно.

Подсушете правилно косата
Веднага след измиване на косата, подсушете косата с кърпа. Не търкайте косата, тъй като това може да повреди косъма. Вместо това увийте косата си в кърпа и я стиснете с нежни движения.

Правилен избор на продукти за коса
Когато избирате шампоан, обърнете внимание на компонентите в състава на продукта. Маслото от шия, авокадото и бадемите са с най-добри резултати. Също така в състава трябва да има ланолин, глицерин и пантенол.

Балсами за суха коса
Добро решение е да използвате балсам от същата марка и серия като шампоана. Стилистите препоръчват да се правят маски два до три пъти седмично.

Маски за суха коса
Маските за суха коса трябва да съдържат масла, така че обърнете внимание на маската с глицерин и кокосово масло. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Жените с този цвят на косата привличат мъжете като магнитЕто кои са най-безвредните натурални оцветители за косаКогато стане въпрос за смяна на цвета на косата се сещаме за два варианта – вредния и безвредния. Ам…Dec 24 2019vsyakajena.com