• 10
 •  
 •  
 •  
  10
  Shares

Всеки човек обича да изпие по една чаша вино от време на време. Хубавото на тази напитка е, че тя не е толкова тежка и е подходяща както за забавна вечер с приятели, така и за официални поводи, на които искаме да изглеждаме представителни. Днес обаче ще си поговорим за някои по-нестандартни приложения на виното, които не само са много полезни, но и определено ще ви изненадат. Хубавото на тези приложения е, че са нестандартни и можете да ги ползвате, за да направите интересни изненади на близките и приятелите си. И така, ето и кои са те:
1. Акварелна боя
Всички знаем, че червеното вино оставя много упорити петна по дрехите ни. Това се дължи на силните пигменти на напитката, които се отмивам много трудно. Затова и е много добра идея да го ползваме като акварелна боя. Освен това с течение на времето виното ще промени цвета си, така че картината, която сме създали ще се промени, което е още един плюс, защото така тя няма да ни омръзне.
2. Марината
Да, това приложение може би е известно на някои хора, но е факт. Виното е прекрасен метод да мариноваме повечето видове месо. Това, което се изисква от нас е да оставим месото в плик с цип, в който да сипем вино и да оставим за няколко часа, докато месото поеме всички вкусове от напитката. След това, когато сготвим месото, то ще бъде изключително сочно и крехко.Какво вино трябва да пият отделните зодии?Чували сме за диета според кръвната група, но ето, че попаднахме и на вино според зодията. Определен…Dec 1 2018vsyakajena.com

3. Оцветяване на дрехи
Това е практически превръщане на дефекта в ефект. Когато направим винено петно върху бяла дреха, няма нужда я хвърляме, напротив. Можем спокойно да я добоядисаме с вино и така тя ще има един интересен и необичаен цвят. За да я оцветим, трябва да направим боя с вино, не просто да залеем дрехата с напитката, но това не е никак трудно и ще спасим нацапаната си дреха.
4. Грижа за кожата
Виното може да се ползва, за да омекоти кожата ни. За да се възползваме от това му свойство просто трябва да си намерим рецепти за маска с вино или пък да сипем малко вино във ваната, когато се къпем.
5. Почистване на плодове и зеленчуци
Във всяко вино се съдържа ресвератрол, който има антибактериални свойства и убива всички бактерии, които са по повърхността на плодовете и зеленчуците. Това е много ефективен метод за почистване, ако искаме да сме сигурни, че всички бактерии са унищожени.

6. Дезинфекция на кухнята
Оказва се, че бялото вино е много подходящо за убиване на всички бактерии, които живеят в кухнята ни. Това са открили учени от Орегонския университет, които са създали специален препарат, с който можем да почистим кухнята и да сме сигурни, че тя е абсолютно децинфекцирана.
7. Лекуване на синини
Синините са много неприятни, не само защото загрозяват кожата, но и защото ни причиняват болка и неудобство. Оказва се обаче, че можем бързо и лесно да се отървем от тях с помощта на вино. Трябва само да потопим хляб във вино и да го наложим на синината. Така тя ще се успокои много по-бързо, отколкото ако я оставим да се излекува сама.
8. Боя за коса
Можем да си направим домашна боя за коса, използвайки вино, вместо химичните съставки в повечето бои и така да предпазим косата си. Разбира се, ефектът няма да бъде толкова дълготраен, но пък е по-щадящ за косата. За да си направим боята трябва само да смесим червено вино с какао на прах и да разбъркаме, докато се получи паста. Нанасяме върху косата и оставяме да подейства 15 минути. След това измиваме косата и сме готови с червеникавия оттенък на косата си, постигнат с изцяло натурални продукти. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Яна ВОЙНОВАМитовете за червеното вино най-накрая са разбити! Вижте дали е лек, или е вреда за здраветоСпоровете около въпроса дали виното има повече ползи или вреди за здравето датират от край време. До…Oct 18 2018vsyakajena.com

Коментари

 • 10
 •  
 •  
 •  
  10
  Shares
loading...