алкохол

Кожата ни е най-големият орган в тялото. Тя е и онзи елемент в организма ни, който постоянно е изложен на влиянието на външните природни и човешки фактори, които я замърсяват, нараняват и като цяло й вредят. По тази причина всеки от нас намира начин, по който да я поддържа в най-доброто състояние чрез козметика и различни подхранващи продукти. Това обаче не значи, че кожата ни е напълно защитена, само защото полагаме козметични грижи за нея. Редица сред нашите навици също й оказват влияние, макар на пръв поглед те да не са свързани със състоянието на кожата.

Храненето, напитките, които предпочитаме, спортът, работата, стресът – всички тези елементи от живота ни се отразяват на състоянието на кожата ни. Затова е много важно да подхождаме сериозно към нещата, които правим и да знаем, че всяко нещо има последици. Днес ще ви представим 5 вида алкохол, които вредят на състоянието на кожата ни и могат да ни създадат нежелани и излишни проблеми. Ето кои напитки е по-добре да избягваме или поне със сигурност да консумираме с мярка.Бърз тест: Вижте дали не сте алкохоликЛекарите са категорични, че най-добрата предпазна мярка срещу алкохолизма са вътрешните спирачки. Же…Mar 15 2019vsyakajena.com

1. Бира
Бирата, както всички знаем, е едно от питиетата, които най-много допринасят за подуването на стомаха и за натрупването на няколко излишни килограми. Друго нещо, за което тя спомага е и за подпухване на кожата на лицето ни. Затова, бирата не е най-подходящата напитка, ако сме на среща или пък искаме да бъдем в най-добър вид.
2. Бяло вино
Бялото вино е елегантна напитка и има своите позитивни качества за организма ни. Въпреки това, то води до зачервяване на кожата ни, твърдят учени от университета Браун. Причината за това е, че виното спомага за насищането на кръвни клетки в определени места под кожата и така се образуват тези червени петна.
3. Червено вино
Подобно на бялото, червеното вино също води до зачервяване. Причината при него е в количеството естествени захари, които провокират именно това наслагване на кръвни клетки.

4. Ром и уиски
Уискито е напитка, която не е по вкуса на всеки. За сметка на това ромът често е предпочитана напитка, защото е сладък и приятен на вкус, което води до по-голяма консумация. Проблемът е, че тези два вида алкохол провокират образуване на акне и преждевременно състаряват кожата – два проблема, които са сред най-неприятните и хората масово се опитват да ги избегнат.
5. Коктейли
Коктейлите са много опасен за кожата вариант, защото те са пълни със захар от една страна, а от друга страна в тях има различни видове алкохол и те се смесват, което води до неприятни проблеми за кожата като пъпчици и възпаления.
Яна ВОЙНОВАУчените с революционно изследване: Спирането на алкохола е опасноКогато става дума за алкохол, има някои неща, които трябва да знаем. Както е известно, всяко нещо, к…Feb 28 2019vsyakajena.com

Коментари
loading...