С 3 лесни стъпки ще направим перфектната конска опашка

0
390
конска опашка

Косата е един от основните елементи във външния вид на всяка жена. Независимо от дължината и цвета на косата, тя е съставна част от визията ни и ние трябва да се съобразим с особеностите й. Факт е, че дългата коса се поддържа по-трудно и е по-сложна за оформяне в прическа. От друга страна обаче при по-дългите коси има много повече избор за прически, които да са съобразени със събитието, на което дамата ще присъства. Една от най-универсалните прически е конската опашка. Тя може да бъде използвана от дамите когато искат да са по-елегантни или са в строго облекло, но в същото време една конска опашка е много подходяща и за по-ежедневно облекло. Предимството на този тип прическа е, че прибира косата и така тя не ни пречи, независимо от активностите ни. Днес ще ви представим 3 лесни стъпки, с помощта на които ще можем да си направим перфектната конска опашка. Тези трикове ще помогнат на всяка жена, която изпитва трудности да сложи ред в косата си. Ето и в какво точно се изразяват те:Ето кои 4 прически мъжете просто не понасятПрическата е много важен елемент от външния вид на всеки човек. Когато тя е съобразена с характера и…Mar 13 2019vsyakajena.com

1. Предварителен обем
Един от проблемите с опашките е, че те отнемат от обема на косата и тя изглежда зализана. За да не губим от обема си, просто трябва да срешим косата, докато сме с главата надолу, използвайки сешоар. Така ще сме сигурни, че косата ще запази обема си и след връзването, без да се налага да използваме техниката – „вафли“, която е крайно неподходяща за този тип прическа. За допълнително подсигуряване, можем да сложим и малко лак в корените.
2. Секции
Ако вдигнем цялата коса заедно, рискуваме тя да се сплеска и така да не постигнем ефекта, който искаме. За да го избегнем, просто трябва да я събираме на секции. Започваме от средните дължини на косата, като оставяме предните кичури за последно. Така ще запазим обема на косата и ще можем по-лесно да подредим кичурите в опашката.
3. Стабилизиране
За да сме сигурни, че косата ни няма да започне да изпада от опашката и бебешките ни коси няма да започнат да хвърчат навсякъде, трябва да стабилизираме прическата. Най-удобно е с помощта на фиби или форкети, които да ни осигурят спокойствието, че косата ни ще остане по начина, по който искаме за максимално дълго време.
Яна ВОЙНОВАС тези прически дори най-тънката коса изглежда като грива (Снимки)Косата е един от елементите, които са от изключителна важност за всяка жена. Независимо от дължината…Mar 28 2019vsyakajena.com