С тези маски тъмните кръгове под очите остават в миналото

0
423
маски

Тъмните кръгове под очите са един от неприятните знаци, че не сме си доспали. Проблемът с тях е, че в днешно време ежедневието ни е толкова натоварено и забързано, че почти няма ден, в който да можем да поспим толкова време, колкото искаме и затова тъмните кръгове под очите се превръщат в постоянно явление. Причината да се появяват е и в изключително нежната кожа под очите, която е доста тънка и кръвоносните ни съдове прозират през нея. За да я поддържаме в добра форма и да не изглеждаме постоянно уморени, можем да се възползваме от различни маски. Тези, които ви представяме днес са 3 и са на основата на рибеното масло. Рибеното масло е продукт, който има много ползи за кожата ни. От една страна, то има подхранващи кожата свойства, а от друга страна успокоява дразненията и прави кожата гладка и мека. И така, ето кои са тези 3 маски, с които ще направим кожата си прекрасна и ще се отървем от кръговете под очите си.
1. Рибено масло и мед
Трябва да смесим в съотношение 1:1 лъжичка мед и рибено масло. След това разбъркваме съставките, докато получим еднородна гъста смес. Когато това стане нанасяме от маската на лицето си и оставяме да престои за трийсетина минути, докато подейства, след което премахваме маската с малко топла вода. Нанасяме и малко крем за лице, за да предпазим кожата. Добре е да правим тази маска два пъти в седмицата за максимален ефект. Тази чудотворна маска премахва бръчките ефективно и бързоКолкото и грижи да полагаме за кожата си, има множество фактори, които й се отразяват и тя рано или …Feb 22 2019vsyakajena.com

2. Рибено масло и заквасена сметана
Взимаме един жълтък и го смесваме с 1 супена лъжица сметана и добавяме половин супена лъжица рибено масло. Смесваме всички съставки и нанасяме на чиста кожа. Изчакваме половин час, след което почистваме маската с отвара от лайка и нанасяме малко крем. Тази маска подпомага и възвръщането на еластичността на кожата ни.
3. Рибено масло и глина
Трябва да смесим 10 грама сива или черна глина с 1 чаена лъжичка рибено масло и 15 капки тинктура от невен. Разбъркваме, докато получим еднородна смес и нанасяме на лицето. Оставяме да подейства за 15 минути, след което измиваме с топла вода. За оптимален ефект е добре да я нанасяме по два пъти седмично за около месец. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАДомашно приготвена маска за лице с почистващ ефектПочистването на лицето е един от многото процеси, които не трябва да пропускаме при грижата за кожат…Jan 22 2019vsyakajena.com