С лесна маска забравих за бръчките и скъпата козметика

0
519
бръчките

В днешно време козметичната индустрия се е развила толкова, че на пазара има най-различни вариации на продукти, които да поддържат оптималната форма на външния ни вид. Разбира се, когато става дума за грижа за кожата по лицето и тялото, няма нищо по-хубаво от това да намерим точния продукт, който да дава желаните от нас резултати. За съжаление обаче често най-добрите и качествени продукти са и много скъпи, което ги прави по-трудно достъпни за повечето хора. Затова жените все по-често се обръщат към алтернативната, природна козметика, която да им помогне да се справят с различни проблеми като бръчките и тъмните кръгове под очите.

Днес ще ви представим една маска, с помощта на която лицето ни ще стане живо, сияйно и гладко за нула време, при това без почти никакви усилия и финансови вложения. Съставките, които ще ни помогнат са кафе и мляко, колкото и странно да звучи това. Те се съчетават перфектно и имат невероятен ефект върху кожата ни.Тази чудотворна маска премахва бръчките ефективно и бързоКолкото и грижи да полагаме за кожата си, има множество фактори, които й се отразяват и тя рано или …Feb 22 2019vsyakajena.com

И така, продуктите, които са ни необходими, за да си приготвим тази смес, са: смляно кафе, като най-добре да е турско, защото то е фино и не дразни кожата, прясно мляко, като е добре то да е нискомаслено, съд и лъжица или шпатула. Пропорциите е добре да съобразим на място. Първата стъпка за приготвянето на тази маска е да сложим кафето в съда, който най-добре да е купа, за да можем да смесим добре съставките. След това към него прибавяме прясно мляко, като разбъркваме, докато получим гъста паста. След това нанасяме маската върху лицето си с обилен слой, като е важно да избягваме зоната около очите.

Изчакваме да подейства за петнайсетина до двайсет минути, след което изплакваме с топла вода, без да търкаме кожата. Кафето и млякото имат много хранителни вещества, които подхранват кожата. Кафето също така има ренегенериращи свойства, които спомагат за премахването на бръчките от лицето. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАТази маска за лице прави кожата копринена и сияйнаЛицето на всеки човек е едно от основните неща, които се забелязват от останалите хора при запознанс…Feb 15 2019vsyakajena.com