Психолозите категорични: Всяка жена е по-красива, отколкото смята

0
291
жена

Ние всички се гледаме в огледалото и си мислим, че ще бъдем по-щастливи, ако имаме по-плоски стомаси, по-изправени носове и всички бръчки и несъвършенства изчезнат. Всички тези „недостатъци” на всяка жена създават лошо настроение и ни карат да променим нещо по външен вид и в живота ни, пишат от modernitta.com. Искаме да се отървем от “дефектите” и да постигнем идеала. Ако искате да сте сигурни, че сте очарователна и накрая приемете своя външен вид, прочетете нашата статия и се опитайте да запомните прости истини. Те ще ви помогнат да разберете колко безполезни и погрешни стремежи за „идеалното тяло” всъщност могат да бъдат.
Стандартите за красота, с които живеем днес, са нереални
През годините световните медии, телевизията и списанията създадоха лъскав образ на това как трябва да изглеждат идеалните мъже и жени. Това се прави с помощта на билбордове и знаменитости, които определят владеят модните тенденции. Единствената цел на това е да ни се втълпи кое е красиво и кое не. Но повечето от тези стандарти за красота не съответстват на реалния живот. Няма такова нещо като идеално тяло. Дори знаменитости и фотомодели не изглеждат като на снимките, тъй като повечето реклами и плакати в списания се обработват с различни програми.Психологията отсече: Има 7 вида любов, а само малцина изпитват последнияРобърт Стърнберг разработи три компонентна теория за любовта, която включва емоционална близост, стр…Sep 18 2018vsyakajena.com

Трябва да приемете особеностите на тялото, които преди сте мразели
Разберете какво точно в тялото ви не ви харесва и защо. Отделно от това, ние отбелязваме, че “дефектът” който не харесваме е за нас, а не за другите хора. Може би тази черта ще привлече някого. Определете причината за неудовлетвореност – това е първата стъпка към създаването на външен вид. Точно както вие приемате приятелите или партньорите си, независимо от техните негативни качества, трябва да приемете и себе си. Осъзнайте, че има някои физически характеристики, които бихте предпочели да промените, но можете да живеете с тях доста щастливо.
Всеки от нас от време на време се чувства непривлекателен и несигурен
Всички ние имаме моменти на слабост и разочарование от себе си, това е нормално. В дните, когато погледнете в огледалото и не видите нищо положително във външния си вид, напомнете си: гледате човек, който е обичан от родители, съпруг, приятели и деца. Ако имате съмнения относно външния си вид, спрете за момент и задайте следните въпроси: „Сега настроението ми влияе ли върху начина, по който гледам себе си?“, „Спах ли достатъчно през последните 24 часа?“ , “Ядох ли днес и съм работил ли съм напоследък?” Тези въпроси са важни, защото те ви помагат да разберете, че външният ви вид често отразява сегашното настроение, енергия и здраве.

Вашето отражение в огледалото не определя какъв всъщност сте. Когато се погледнете в огледалото, виждате само външния вид. Но има и други неща, които ви правят това, което сте. Има мисли, вярвания, надежди, мечти и емоции, които са много по-силни от физическия вид, дори когато става въпрос за това как другите ви виждат и възприемат. Понякога срещаме хора – невероятни личности, светли и силни. И ги виждаме красиви, въпреки че често визията на такива хора не е съвършена. В такава ситуация ние не сме привлечени от външната красота, а от вътрешната, която не може да бъде редактирана чрез Photoshop или пластична хирургия. Вашето възприемане на реалността става вашата реалност. Ако се чувствате красива жена, ще бъдете красива! Красотата е не само на външен вид. Хората, които не се съмняват в себе си, са много по-привлекателни от тези, които се опитват да се „скрият”. Бъдете горди от таланта си, способностите, интелигентността, искреността и сърдечността си. И когато перфекциониста се появи в теб и каже нещо лошо за външния ви вид, направете всичко възможно, за да си припомните, че външността ви не отразява кой сте.Психологията разкри кои са топ 10 на причините, поради които привличаме неподходящите мъжеТи си умна и секси. Имаш чувство за хумор и знаеш какво искаш в живота. Защо тогава е толкова трудно…Sep 14 2018vsyakajena.com