Ползваме тези продукти често, а те ни състаряват

0
329
продукти

Всяка жена знае колко е неприятно да имаме тъмни кръгове под очите, въпреки грижите, които полагаме за външния си вид ежедневно. Така или иначе, тъмните кръгове, бръчките и остаряването на кожата са процеси, които за съжаление не зависят изцяло от нас и козметиката, която използваме. Те се влияят също от различни фактори като външни влияние, различните продукти, които използваме в ежедневието си, работата ни, стреса… Затова е важно не само да ползваме качествена козметика, за да поддържаме кожата на лицето си в перфектно състояние, а и да знаем с какви продукти се храним и как начинът ни на живот се отразява на тялото ни. Разбира се, различните маски за лице и кремовете са наш верен помощник в борбата със стареенето на кожата ни, но днес ще ви представим и три продукта, които ползваме почти всеки ден, които на практика състаряват кожата ни, без дори да се усетим.
1. Глутен
Глутенът е вещество, към което някои хора са алергични. Проблемът е, че повечето хора не го осъзнават и не променят храненето си, а просто страдат от симптомите на тази непоносимост. Част от тези симптоми са именно тъмните кръгове под очите ни. Можете да пробвате да спрете приема на глутен за известно време и да наблегнете на повече вода и продукти с фибри, за да видите дали ще има промяна в състоянието на кожата ви. Тази маска за лице прави кожата копринена и сияйнаЛицето на всеки човек е едно от основните неща, които се забелязват от останалите хора при запознанс…Feb 15 2019vsyakajena.com

2. Захар
Захарта в прекомерни количества е много вредна за нас и то не само защото води до натрупването на излишни килограми. Продуктите, които съдържат много захар имат по-висок гликемичен индекс, което води до намаляване на еластичността на кожата и до задълбочаването на вече съществуващите бръчки по лицето ни. Добре е да намалим количеството захар, което приемаме, ако искаме кожата ни да запази еластичността и красотата си по-дълго време.
3. Млечни продукти
Подобно на глутена, има хора, които имат непоносимост към млечни продукти, но в по-леките й форми, тя остава незабележима за човека, който страда от нея. Важно е да можем да различим симптомите, които отново са тъмни кръгове под очите. Друг основен симптом е подуването на лицето и подпухналостта. Тук отново можем да направим опит като спрем млечните продукти за поне 3 седмици. Ако забележим видими разлики в състоянието на кожата си, то това значи, че е добре да намалим използването на продуктите, съдържащи млечни вещества. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Яна ВОЙНОВАЕто как можем да разберем уменията в леглото на човека срещу нас. Достатъчно е само да се загледаме в лицето муЗамисляли ли сте се, дали има признаци, по които можем да познаем какъв е даден човек в леглото? Опр…Jan 14 2019vsyakajena.com