Откриха начин за удължаване на младостта

0
164
удължаване на младостта

Младостта е нещо преходно, колкото и да не ни се иска да е така. Докато човек е млад, той рядко се замисля за остаряването, но колкото повече се трупат годините, толкова повече искаме да запазим младоликия си вид и физическа издръжливост. Оказва се, че учените са открили начин за удължаване на младостта. Ето и какви са резултатите от това любопитно изследване.

Международна група учени описа механизъм, който позволява на клетките да се обновяват и така да противодействат на стареенето, пишат от zdrave.to. Резултатите от изследването са публикувани в списание FASEB. В публикацията се посочва, че клетките в човешкия организъм се обновяват посредством освобождаването от повредените митохондрии. При възрастните хора този процес се забавя, което води до загуба на мускулна маса и проява на излишно тегло.

Учените са разработили концепция за действие на специални флуоуросцентни маркери, които изучават митохондриите и определят кои са повредени. Според изследователите тази информация ще помогне да се намерят начини за обновление на клетките чрез медикаменти. В клетъчната биология митохондрията (мн. митохондрии, от гръцки: μίτος, mitos, нишка + χονδρίον, khondrion, гранула) е универсален клетъчен органел, срещан в почти всички еукариотни клетки.

Понякога митохондриите са описвани като „клетъчните енергийни фабрики“, защото те произвеждат повечето от АТФ-а, който, от своя страна, е източникът на химическа енергия за клетката. Броят на митохондриите в една клетка варира в широки граници според вида на организма и типа на тъканта. Една клетка може да има една митохондрия или няколко милиона митохондрии. Въпреки че повечето от клетъчната ДНК се съдържа в клетъчното ядро, митохондриите също съдържат своя собствена генетична информация. Според ендосимбиотната теория митохондриите произлизат от свободноживеещи прокариоти. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:С тези 5 дребни промени ще можем да забавим стареенето и да запазим младостта си по-дългоМладостта е преходна и всеки от нас е наясно с това. Въпреки този неоспорим факт обаче, всички ние, …Jan 15 2019vsyakajena.comФонтанът на младостта и красотата – пчелното млечице!През цялата история множество култури  и традиции по света  са считали пчелното млечице за  „фонтан …Nov 8 2018vsyakajena.com

loading...