Масло от розмарин – изключителен елексир за косата

розмарин

Буйната коса е мечта за всяка жена, но определено се постига доста трудно. Факторите, които влияят отрицателно на състоянието на косата, са много и ние трудно можем да ги избегнем, а грижите, които трябва да полагаме, за да успеем да я запазим плътна и здрава понякога отнемат и много време, и много средства.
Това е така, когато се насочваме само и единствено към скъпи козметични продукти и процедури. В много от случаите те струват много пари, а ефектът им върху косъма не е това, което очакваме. Затова е добра идея да се обърнем към природата и всички дарове, които тя ни дава, а ние доста често не забелязваме или пък пренебрегваме с лека ръка. Независимо дали това се дължи на хормонални промени, стилизиращи уреди или изтощаващи бои, най-добрият начин да съживим отслабналата коса са натуралните масла и маслото от розмарин е точно такова.Вредни навици, заради които косата изтъняваЗдравата коса е мечта на всяка жена. Всяка от нас иска да има буйна коса, която да бъде гъста, бляск…Apr 2 2019vsyakajena.com

Розмаринът не само е чудесна ароматна подправка, но още от древността е познат като лечебна съставка в народната медицина на редица древни култури. Освен това, той има много благоприятно действие върху косата.
Маслото от розмарин може да се използва за масаж в корените, защото здравето на косата започва от скалпа. Комбинацията от няколко капки масло от розмарин и една супена лъжица кокосово масло или масло от бадем е страхотвен вариант за маска за коса.
Ако го добавим към шампоана пък, получаваме страхотен хидратиращ и омекотяваш шампоан с подхранващо действие. Необходими са около десет капки масло от розмарин на трийсет милилитра шампоан.С тези прически дори най-тънката коса изглежда като грива (Снимки)Косата е един от елементите, които са от изключителна важност за всяка жена. Независимо от дължината…Mar 28 2019vsyakajena.com