Лесно и бързо можем да се отървем от подкожните косъмчета

0
253
подкожните косъмчета

Борбата с косъмчетата е част от живота на всяка жена. В днешно време вече има най-различни начини, по които можем да се отървем от тях, някои от които дори не включват болка. Разбира се, това има своята цена и тя се изразява в появата на подкожни косъмчета, които не само ни дразнят, но и могат да се възпалят и да образуват пъпчици. Оказва се, че все пак има как да се преборим с подкожните косъмчета и то съвсем лесно.

Преди да преминем към това обаче, трябва да изясним как и защо се появяват те. Това е процес, при който косъма вместо да избие на повърхността на кожата, започва да расте навътре, защото е по-тънък и крехък. Освен бръсненето на космите, причина за появата на подкожните косъмчета може да са и тесните дрехи, които предизвикват триене.Край на досадните косъмчета с тези няколко лесни и бързи стъпки. Толкова е лесно и ефективноЛятото е време за разголени рокли, потници, шорти и разбира се бикини, съобщават от jenata.blitz.bg.…Aug 24 2018vsyakajena.com

И така, как точно да се отървем от появата им? Лесно е, само трябва редовно да ексфолираме кожата. Ексфолирането представлява почистване на кожата от мръсотията и микробите. По този начин отстраняваме мъртвата кожа и така правим по-лесно избиването на космите на повърхността й. Добре е да ексфолираме кожата поне 2-3 пъти в седмицата, за да може да сме сигурни, че тя е чиста и свежа.

Друга стъпка, която можем да предприемем, за да сме сигурни, че те няма да се появят отново, е да използваме остри и чисти самобръсначки. Когато ножчето е тъпо, то не маха косъма, а натискът, който оказваме, само го натиска навътре, след което той много по-лесно започва да расте наобратно. Освен това така рискуваме да възпалим мястото и да се получи неприятен обрив или инфекция.
Яна ВОЙНОВА6 задължителни съвета за къдрокоскитеВидът и гъстотата на косата зависят от няколко фактора, един от които са гените. Обикновено хората с…Jul 11 2019vsyakajena.com