Съвети за красива усмивка: Грешките, които съсипват зъбите ни

0
530
зъбите

Много хора страдат от кариеси и все по-често, защото не се наблюдават или знаят малко за хигиената на устната кухина. Всички сме наясно с факта, че трябва да се грижим по-добре за зъбите си. Въпреки това, в интернет можете да намерите много митове и лъжи за правилната устна хигиена, пишат от zdrave.to. Хората вярват в тези митове, не се интересуват от достоверната информация, която може да потвърди или отрече този или онзи факт по отношение на зъбната хигиена. Така че, за да се борим с дезинформацията, ние сме подготвили за вас най-често срещаните погрешни схващания за устната хигиена.
Трябва да използвате най-скъпата паста за зъби
Рекламата по телевизията и погрешните предположения на някои интернет потребители могат да ви убедят, че трябва да купувате само най-скъпата паста, защото тя е много по-ефективна. Някои умни търговци прибягнаха до идеята, че тяхната марка се препоръчва от различни дентални асоциации. Въпреки това, всички разговори за „технология за избелване“ и т.н. е обикновен маркетинг. Има няколко съставки, които са основни при приготвянето на пасти – флуор, магнезий, калций, глицерин, сгъстители и натриев лаурил сулфат. Пастата за зъби във всяка ценова категория ги съдържа, така че няма нужда да купувате най-скъпите.
Лечението на зъбите е много болезнен процес
Много хора изпитват ирационален страх, когато става въпрос за зъболекари. Те свързват посещението при лекаря с дискомфорт и болка. Такива хора трябва да запомнят, че сега не е 18-ти век, а зъболекарят няма да вади зъбите ви, докато ви държат други двама души. Съвременните анестетици позволяват на лекарите да извършват сложни процедури без болка за пациента. Що се отнася до комфорта, столовете в стоматологията са сред най-удобните, на които някога сте сядали.Най-опасните вредители за нашите зъбиЗъбите са изключително важни и ние трябва да полагаме особени грижи за тях. Важно е да ги поддържаме…Jan 20 2019vsyakajena.com

Зъбни проблеми по време на бременност – това е нормално
Някои хора твърдят, че проблемите със зъбите по време на бременността са съвсем нормални. Когато питате защо се случва това, ви отговарят с думата „хормони“. Всъщност сутрешното гадене и някои хормонални промени могат да имат отрицателен ефект върху зъбния емайл или да предизвикат възпаление на венците. Въпреки това, ако хигиената на устната кухина се следи правилно, здравата бременна жена не трябва да има проблеми.
Трябва да отидете при зъболекаря, когато нещо започне да ви боли
Така че, когато става въпрос за стоматологично здраве, повечето хора тичат към зъболекаря само след като усетят непоносими болки. Време е да променим тази стратегия. Фактът, че в момента нищо не ни боли или болката е лека, не означава, че трябва да отидете при зъболекар само след като положението стане непоносимо. Може би започвате да развивате проблеми, които могат да бъдат премахнати в зародиш точно сега. Ще стане по-лошо. Много хора препоръчват посещение на зъболекар веднъж на всеки шест месеца, но ако изобщо нямате време и нищо не ви боли, трябва да правите това поне веднъж годишно или два пъти.
Ако зъбите са снежно бели, това означава, че те са здрави
Една от причините много хора да имат сериозни проблеми със зъбите е фактът, че те гледат в огледалото, виждат блясъка на белите зъби и стигат до извода, че тяхната устна хигиена е отлична. На места, които са трудни за откриване, например между зъбите, могат да се появят кухини и ако не решите проблема на ранен етап, това може да доведе до силна болка и високи разходи за лечение. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ето как можем да си приготвим избелваща паста за зъби у дома. Толкова е лесно, а ефектът е уникаленГрижата за зъбите е от изключителна важност, тъй като те изграждат усмивката ни, а тя е първото нещо…Dec 30 2018vsyakajena.com