Какво става с кожата, ако мием лицето си със солена вода за седмица

0
1252
солена вода

Всички ние мием лицето си всеки ден. Обикновено обаче го правим със сладка вода. Днес ще ви представим един експеримент, който ще ви изненада. Резултатите му показват какво ще се случи с тялото ни, ако си мием лицето със солена вода в продължение на 1 седмица.

Имам една позната, която отдавна е надхвърлила 50-те, но въпреки това кожата на лицето й изглежда страхотно! Всеки път, когато я видя, ми е много трудно да повярвам, че цифрите, изписани в личната й карта, отговарят на действителността! Един ден реших да я попитам как успява да поддържа лицето си толкова красиво, пишат от jenata.blitz.bg. Оказа се, че тайната й е много проста. Всеки ден се мие с разтвор от морска сол.

Първоначално подложих на съмнение думите й. Но когато се поразрових в интернет, разбрах, че подобна грижа за кожата се използва още от древни времена. После се замислих. След всяка почивка на морето установявах, че кожата ми сякаш е станала по-красива, а когато я докоснех с пръсти, сякаш пипах коприна. Тогава си мислех, че тези промени се дължат на морския въздух, почивката и пресните плодове и зеленчуци, с които съм се хранела.

Сега обаче се оказва, че всичко се дължи на морските бани! Може би затова реших да изпробвам метода. Солта играе ролята на стимулатор на кръвообращението. След измиване със солен разтвор, кожните клетки се обогатяват с минерали, притокът на кръв се подобрява, а кожата се подмладява. В допълнение, тя отпуска мускулите на лицето, акнето изчезва бързо, а порите се стесняват.

Препоръчително е да правите процедурата сутрин, след ставане. Преди да измиете лицето си, е добре да го почистите с гел, предназначен за измиване. В 1 литър вода със стайна температура сложете 1 чаена лъжичка сол (препоръчително е да е морска), след което разбъркайте добре, за да разтворите веществото. Мийте лицето си със солената вода за около 2 минути. След това изплакнете с топла вода, подсушете и нанесете овлажняващ крем.

Правете го всяка сутрин в продължение на седмица. После направете кратка пауза, защото солта изсушава кожата на лицето. Което пък я прави изключително подходяща за хора с мазна кожа. След едноседмичен курс кожата ви ще стане по-свежа, без пъпки и няма да е толкова мазна. Методът не се препоръчва за хора със суха кожа. Ако по лицето си имате бенки, брадавици и папиломи, също не трябва да използвате разтвор със солена вода. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Как да омекотим кожата на ръцете след миенето имВ момента си мием ръцете особено старателно, заради пандемията от коронавирус. Но дори и без такава …Apr 11 2020vsyakajena.comДерматолог разкри как да се грижим за кожата по време на карантинаКолкото и да не ни се иска карантината се отразява не само на ежедневието ни, но и на тялото ни. По …Apr 7 2020vsyakajena.com