За и против: Екстеншъни за коса

0
600
екстеншъни

Косата е един от отличителните белези на жените. Дори и дамите, които предпомитат по-късите прически, също са много интересни и привлекателни за мъжете, защото се срещат по-рядко. По-масовият случай са жените, които държат да имат дълга, гъста и лъскава коса. Но това невинаги е възможно. За щастие на жените, в днешно време има много начини, по които можем да се сдобием точно с косата, която искаме и то без тя да е наша. Да, става въпрос за екстеншъни. Екстеншъните са удължители за коса, които обикновено приличат на перука, но се различават по това, че се прикрепят към истинската коса на дамата и просто я правят по-дълга. Днес ще си поговорим за плюсовете и минусите на това да си сложим екстеншъни за коса.

1. Плюсове
Плюсовете на тази процедура не са малко. На първо място е бързината. Когато една жена бързо иска да се сдобие с дълга коса, това е най-добрият вариант, защото екстеншъна придава желаната дължина и дава възможност на косата да порасне, без това да притеснява дамата. Второто предимство е естетиката. Днес, в повечето салони се използват качествени удължители и те не се различават от истинската коса, което ги прави много добър вариант. Третото предимство е, че са безболезнени и в същото време не пречат на прическите ни.

Екстеншъните могат да бъдат къдрени, изправяни и въобще стилизирани така, както пожелаем, без това да ги увреди. Четвъртото предимство е, че спокойно можем да влизаме във вода с тях. И не на последно място, екстеншъните не изискват кой знае какви грижи, за да бъдат в добър вид, освен периодичната им смяна, разбира се. Косата става здрава и неузнаваема с помощта на половин лимонКосата е важна за всяка жена, независимо от това дали е къса, дълга, дали често я оформяме в прическ…Jan 18 2019vsyakajena.com

2. Минуси
Първият минус е евентуален дискомфорт. Някои видове екстеншъни са захванати за косата ни така, че по време на сън може да възникне леко дразнене. Второто затруднение, което може да възникне, е при прически, които са с вдигната коса – кок или конска опашка например. При тези видове прически има шанс да станат забележими точките, където екстеншъна е закрепен за косата ни. Третият недостатък е цената на процедурата, която не е много ниска. Друг минус е фактът, че процедурата изисква време, докато се постигне желания ефект.

3. Внимание
Трябва да знаем, че има моменти, когато поставянето на екстеншъни е невъзможно. Такъв случай е например, ако по скалпа има рани или възпаления. Ако имаме кожно заболяване като псориазис или гъбични инфекции, също е противопоказно да се поставят удължители. Също така не можем да се възползваме от екстеншъни, ако косата ни е твърде увредена. В този случай първо трябва да възстановим косата си и след това да помислим за удължителите.
Яна ВОЙНОВАТези 3 маски за коса са перфектният избор за подхранване и заздравяване през зиматаЗимата е студеният сезон, който се характеризира с по-ниски температури, по-силен вятър, снеговалежи…Jan 9 2019vsyakajena.com