Ето кои са маските, с които можем да подмладим кожата на лицето си. Ефектът им е страхотен

Кожата на лицето и шията е най-големият издайник на възрастта. Всяка от нас знае, че с напредването на годините, около очите, по челото и по шията започват да ни се появяват малки бръчици, на които ако не обърнем внимание, много скоро се превръщат в дълбоки бръчки. А и не само това – сухата или мазната кожа изглежда много неподдържана, мръсна и придава на лицето ни коренно различна визия.

Ето защо е много важно да се грижим за еластичността, жизнеността и свежестта на кожата си. В този ред на мисли, днес ще ви представим няколко вида маски за лице, които могат изключително много да помогнат в нежната и качествена грижа за кожата на лицето и шията.

С тези маски за лице забравих за акнето завинаги! Ефектът им е неповторимо добърВсяка от нас, която има проблемна кожа и особено акне знае, че това наистина е крайно неприятно преж…Dec 19 2018vsyakajena.com

Една от тях е глинената маска. Глината съдържа много минерали, които влияят по уникален начин на кожата на лицето. Тя има свойството да изглажда бръчките, да тонизира кожата, а след няколко процедури дори и да я изпъва, като я прави по еластична и свежа. Глинените маски се препоръчват основно при мазна и комбинирана кожа.

Необходимо е да знаем, че глинените маски се нанасят с четка и се оставят да изсъхнат за поне десет минути, за да могат добре да стегнат по кожата ни. След това отмиваме с хладка вода и хидратираме, както обикновено.

Парафиновите маски също имат страхотен ефект върху кожата. Те представляват комбинация от парафин и някои други лечебни съставки. Сам по себе си, парафинът няма лечебни свойства, затова се използва в комбинация с лечебни кремове. Неговото свойство е да позволява на тези кремове да проникват по-надълбоко в кожата и да й влияят.

Парафинът се стопява малко над телесната ни температура, затова предварително го разтапяме и бързо го нанасяме на лицето, защото само след минути се втъврдява. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАС тези 3 маски за лице кожата на лицето става сияйна, гладка и стегната. Толкова е лесноЗнаете ли, че мляното кафе, папаята, оцетът, хумата са само малка част от натуралните съставки, коит…Sep 10 2018vsyakajena.com

loading...