Ето как да премахнем тези пъпчици от лицето си

0
2174
пъпчици

Образуването на пъпки е съвсем естествен процес, който всеки човек изпитва в определени моменти. Разбира се, има различни видове пъпчици, като в някои случаи става въпрос за акне, което е медицински проблем и задължително трябва да се консултираме с лекар, за да вземем адекватни мерки. Понякога обаче по лицето ни се образуват бели пъпчици, които на пръв поглед не изглеждат като проблем. Затова и много хора ги игнорират. Днес ще си поговорим за това какво точно представляват те и дали са опасни. Тези образувания по кожата се наричат милиуми и проблемът с тях е, че не изчезват от само себе си, както хората си мислят. Те обикновено се появяват в областта на очите, бузите и носа. На практика тези пъпчици се образуват от натрупване на мъртви кожни клетки, които не могат да пробият на повърхността и под нея образуват кисти. Въпреки думата „киста“, те не са опасни и не могат да доведат до неприятни последици, споделят дерматолозите. За да ги премахнем можем да се доверим на народната медицина. Тази чудотворна маска премахва бръчките ефективно и бързоКолкото и грижи да полагаме за кожата си, има множество фактори, които й се отразяват и тя рано или …Feb 22 2019vsyakajena.com

Първият метод, по който можем ефективно да се отървем от тези настоятелни образувания, е чрез парни бани. За да си направим парна баня, трябва само да сложим малко вода за заври, след което да я преместим в по-малка купа. Поставяме лицето си над купата, така че изпаренията да попадат директно върху кожата ни. За допълнителен ефект, можем да покрием главата си с кърпа, за да може парата да се задържи на лицето ни по-дълго време.
Вторият начин да се отървем от тях е с помощта на доматен сок. Важно е обаче да си го приготвим сами, а не да ползваме купешки сок. За целта взимаме един домат и го режем на 2 половини. Изцеждаме го от сока, след което с домата натъркваме внимателно местата с милиуми. След това оставяме сокът да подейства за 20 минути и изплакваме внимателно лицето. Добре е да правим тази процедура 2 пъти в седмицата.
Третият начин е с помощта на мед. Процедурата е добре да се прави всеки ден, за да има максимален ефект. Слагаме малко естествен мед върху проблемните зони и оставяме да подейства за 20 минути. След това изплакваме с топла вода, без да търкаме много. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАНамазах и изчаках 15 минути: Кожата ми стана като кадифе, пъпките и черните точки изчезнахаОгромното болшинство от хората – деца и възрастни – обичат вкуса на пресните ягоди и винаги са готов…Apr 12 2018vsyakajena.com