• 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Понякога, дори без да подозирате, правите някои генерални грешки, които изсушават косата. Трябва да се грижите много внимателно за нея и да сте запознати с всички нейни особености. Може би дори не сте предполагали, че неща, които сте свикнали да правите в ежедневието си, всъщност са довели до накъсването и падането й. Погрижете се много старателно за нея, защото според доста специалисти косата е 50% от красотата на една жена. Ето ги и основните грешки, които почти всяка жена допуска при поддръжката на косата си:
1. Постоянно миене на косата
Някои шампоани съдържат много химикали, които увреждат косата и я изсушават след всяко къпане. Мийте косата си през колкото се може повече време. Ако се налага, си купете сух шампоан, който ще ви помага да я поддържате в красив вид за по-дълго време.
2. Ежедневно третиране
Редуцирайте изправянето и сушенето на косата до минимум. Разнообразявайте с нови прически, които не изискват топлинна обработка. Също така, колкото и да е здрава, косата се нуждае от постоянно подхранване. Поне веднъж седмично си приготвяйте домашна маска за коса, която подсилва растежа и заздравява косъма в дълбочина.11 грешки, с които бавно, но сигурно унищожавате косата си – вижте кои са теНе мачкате косата си още докато е мокра – тогава е най-чуплива! Не дърпайте рязко ластичето, за да н…Aug 4 2018vsyakajena.com

3. Продължително ресане
Не решете прекалено дълго време косата си, защото постоянното дърпане на косъма води до изтъняване и накъсване на косата.
4. Без балсам
Много жени пропускат балсама, мислейки си, че той омазнява косите им и ги прави по-малко обемни, което всъщност не е така. Слагайте балсам само на краищата, за да не се омазни по-бързо косата ви в кoрените.
5. Стегнати високи кокчета
Когато вържете косата си прекалено стегнато, тя започва да се къса и спира да расте. Не си позволявайте да я връзвате така прекалено често, защото колкото и да е красива, тази прическа не е полезна за косата ви.
6. Не защитавате косата си през лятото
През лятото обикновено защитавате тялото си, а някога замисляли ли сте се, че вредните ултравиолетови лъчи засягат и косата ви. Купете си специален спрей или маска, за да предпазите косата си.
Източник: iwoman.bgКосата ми беше изтощена и падаше, но една приятелка ме светна за тези маски. Оттогава косата ми прилича на гриваВсяка жена мечтае да има гъста, здрава и лъскава коса. Косопадът е истински кошмар. Той може да нару…Jul 31 2018vsyakajena.com

Коментари

 • 2
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares
loading...