Всички правим тези 6 неща ежедневно, а те състаряват кожата ни адски много! Ето кои са вредните навици

0
382

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Освен това тя е постоянно изложена на различни влияния, както от околната среда, така и от нас самите, които й се отразяват. Повечето от тях могат да съсипят кожата ни, без дори ние да го осъзнаем. Затова е важно да знаем кои наши навици са полезни за нея и кои не са толкова добри. Днес ще си поговорим за 6 неща, които всяка от нас прави или й се налага да прави, но които се отразяват ужасно на състоянието на кожата ни. Ето и кои са те:
1. Сладко
Сладкото е удоволствие, на което повечето от нас не могат да устоят, колкото и да не искат да си признаят. Проблемът с бонбоните и сладките е, че в тях се съдържат изключително много бързи въглехидрати, а те причиняват загуба на еластичност и появата на бръчки. Освен това много организми реагират на сладкото и като по кожата ни избиват пъпчици.
2. Компютър
Освен, че се натоварват очите ни, мозъкът ни също се изморява, когато седим по цял ден пред компютъра. А когато той се претовари, кожата е първият орган, който започва да страда от това. Повяват се тъмни кръгове под очите, избиват ни обриви и се появява сърбеж. Всичко това може да е резултат от твърде голямо психическо натоварване. Да, факт е, че ако работи с компютър, не можем да ограничим това влияние напълно, но е важно да правим почивки от монитора на всеки час, за да може мозъкът ни да си почине.Тази домашно приготвена смес съдържа натурална съставка, която влияе уникално на кожата на лицето! Само 12 нанасяния и резултатът е видимМного често предпочитаме купешки козметични средства, за да се грижим за нежната и чувствителна кожа…Nov 26 2018vsyakajena.com

3. Липса на защита
Едно от най-вредните неща за всеки тип кожа е липсата на защита от слънчевите лъчи. Те, когато са в прекомерни количества са опасни за нея и могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Важно е да ползваме защитен фактор, дори когато не е лято и не сме на морето, особено ако кожата ни е по-чувствителна, за да се предпазим от вредните лъчи, които достигат до нас със слънчевата светлина.
4. Липса на мазнини в храната
Мазнините в храната са един от източниците на витамини за организма ни. Когато не приемаме достатъчно правилни мазнини, всеки орган, в това число и нашата кожа, не получават достатъчно витамини и губят свои качества и свойства.
5. Липса на физическа активност
Когато не се движим достатъчно и не спортуваме, кръвообращението ни се затруднява и кожата ни започва да страда, защото до нея не достигат достатъчно количество витамини, кислород и хранителни вещества, които са много важни за перфектното й състояние. Това е и причината тя да се състари по-бързо и да загуби много от качествата си като еластичност и блясък.
6. Кафе
В кафето има голямо количество кортизол. Това е хормон, който пречи на създаването на колагенни влакна от организма. А знаем, че колагенът е важен за кожата ни. Освен това големите дози кафе могат да доведат до обезводняване. Затова е много важно, особено ако пием повече кафе, да пием и много вода, за да балансираме ефекта му.
Яна ВОЙНОВАОткакто открих тези 11 съвета, кожата на лицето ми заблестя. Няма и следа от бръчките (ЧАСТ 2)Каквото и да си говорим, външният ни вид е важен. И то не за да направим впечатление на който и да б…Nov 26 2018vsyakajena.com