Вредни навици, заради които косата изтънява

косата

Здравата коса е мечта на всяка жена. Всяка от нас иска да има буйна коса, която да бъде гъста, бляскава и много обемна. Това обаче не е никак лесна задача и определено косата изисква много грижи, за да може да има добра визия.
Освен това е много важно да поддържаме косата си и да се грижим за нея, защото тя е едно от първите неща, които се набиват на очи, когато някой ни погледне. Изтънялата и слепнала коса изглежда мръсна и немарлива.
Оказва се обаче, че има доста вредни навици, които почти всяка от нас има и не осъзнава, че те са причината за изтъняването на косата. Затова днес сме решили да ви запознаем с тях и колкото по-бързо се откажем от тези навици, толкова по-красива коса ще имаме.Косата ни се съсипва, заради тези 5 грешки, които правимКосата ни е жива и по тази причина трябва да можем да полагаме адекватни грижи за нея. Проблемът е, …Mar 19 2019vsyakajena.com

Къпането с гореща вода е пагубно за косата. Дори и да обичаме да си вземаме горещ душ, то при никакви обстоятелства не трябва да го причиняваме на косата си. Горещата вода я дехидратира, прави я трошлива и суха, а това води до изтъняване на косъма. Косъмът си има естествени защитни масла, а по-горещата температура ги сваля и това не е никак полезна за него.

Крайните хранителни диети също не са никак полезни за доброто състояние на косата. Когато гладуваме, караме тялото си да насочва цялата си енергия към основните жизнени функции. Например, един от симптомите на анорексията е свирепият косопад.

Стягането на косата прекалено много също е много вредно. Конската опашка е много бърза, удобна и красива прическа, но стягането уврежда фоликулите и това може да доведе до алопеция – състояние, което отслабва фоликула и пречи на растежа на косата.Как носите косата си? Ето какво означава това за васКосата е един от елементите на външния ни вид, който до голяма степен влияе на цялостното ни излъчва…Mar 18 2019vsyakajena.com