7 храни, които да изхвърлим от фризера

0
322
фризера храни

Всеки от нас има някакви запаси от храни във фризера, които постепенно остаряват. Но тъй като са замразени, смятаме, че можем да ги ползваме когато си поискаме. Оказва се, че това не е точно така и днес ви представяме 7 продукти, които могат да бъдат опасни, ако стоят твърде дълго във фризера.

Храната се съхранява във фризера за дълго време, но не завинаги. Млякото например може да се съхранява във фризера до 6 месеца, предават от zdrave.to. Маслото и сиренето, ако се съхраняват в херметични опаковки, не бива да остават във фризера повече от 9 месеца. На какво си струва да обърнете внимание и евентуално да го изхвърлите?

Миризливи кубчета лед
Няма нищо ободряващо в глътка ледена вода с вкус на чесъна, който е бил във фризера. След като кубчетата лед попият миризмите около тях, това е завинаги.

Забравена замразена храна
Дори може да бъде здравословна храна, която сте забравили да ядете, а много замразени храни имат срок на годност около три месеца. Ако сте приготвили и замразили някои продукти, залепете стикер върху тях с датата, до която трябва да ги изядете.

Застояли кафени зърна
Кафето във фризера запазва свежестта си, но не забравяйте за това колко дълго кафените зърна вече лежат във фризера. Заслужава да се отбележи, че зърната абсорбират влагата и миризмите, затова се опитайте да ги консумирате в продължение до три месеца след поставянето им там.

Месото, което започнахте да размразявате, но променихте мнението си
След като месото се размрази, не трябва да се замразява повторно, за да се избегне салмонела и други бактерии. Така че, ако сте започнали да го размразявате и след това сте променили мнението си, не го замразявайте отново. Месните продукти като наденица, пилешко и свинско месо могат да се съхраняват замразени до 6 месеца, но мляното месо (без значение кое месо) трябва да се съхранява не повече от 4 месеца.

Суровото месо е отлично място за размножаване на различни микроорганизми. Бидейки в месото, те не умират, а изпадат в хибернация и когато месото се размрази, те се активират отново и започват да се размножават много бързо. Трябва да се отбележи, че повторното замразяване на зеленчуци, плодове и плодове също е невъзможно.

Крем сладкиш
Тортички, кроасани и други сладкиши с крем пълнеж всъщност не харесват фризера. Ако са били във фризера повече от месец, по-добре е да ги изхвърлите. Хлябът може да се съхранява във фризера до 3 месеца.

Неразбираеми остатъци
Случва се да не довършим вечерята / обяда си, слагаме храната в кутия и после във фризера. Ако тези останки са стояли там толкова дълго, че дори не си спомняте какво се крие там и е трудно да го видите, по-добре е да го изхвърлите. Във фризера можете да съхранявате много различни варени храни: супи от каша (както мляко, така и вода), ориз, макаронени изделия, месо с гарнитура, палачинки, пица и т.н. Ако обаче не сте сигурни колко време остатъците лежат във фризера, по-добре е да ги изхвърлите и да не рискувате.

Стар сладолед
Повечето хора нямат проблеми със сладоледа във фризера, тъй като рано или късно ще го изядат (по-скоро ще стане бързо). Но ако имате голяма сила на волята, тогава сладоледът може да лежи във фризера твърде дълго, но въпреки това той има срок на годност. Ако лежи повече от 3-4 месеца, струва си да го проверите – най-вероятно е време да го изхвърлите. Сладоледът е съставен от млечни продукти. Когато започне да се топи, микроорганизмите започват да се размножават в него много бързо. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Храните, които стават отровни, когато ги стоплим в микровълноватаМикровълновата печка е сред уредите, които почти всеки от нас ползва ежедневно. Оказва се обаче, че …Jun 15 2020vsyakajena.comСуперхраните, които ще направят очите като новиЗрението ни е сред основните сетива. Нормално е с напредването на възрастта, то да отслабне и да не …Jun 12 2020vsyakajena.com