6 причини „За“ зеленото кафе

0
331
зеленото кафе

Кафето е една от напитките, които властват по целия свят. В момента човек може да намери най-различни варианти на ароматната и събуждаща напитка, които да му доставят не само нужния кофеин, но и приятното изживяване от пиенето й. Както е известно кафето се прави от печени узрели кафени зърна, но се оказва, че има и още един вариант на кафето, който се приготвя от все още зелени зърна. Зеленото кафе е интересен вариант на тази напитка, но все още не е особено известно у нас и се знае малко за него. По тази причина днес ще ви представим 6 причини „За“ зеленото кафе. Ето и кои са те:

1. Антиоксиданти
Зеленото кафе е известно с това, че в него се съдържат голямо количество антиоксиданти. Те спомагат за цялостното добро състояние на организма ни, а освен това имат и превантивен ефект срещу различни заболявания.

2. Тегло
Екстрактът от този вид кафе се счита за много добър помощник в борбата с килограмите. Причината за това е, в него се съдържа хлорогенна киселина, която спомага за това организмът да не поема много въглехидрати, което води и до намаляване на килограмите ни.Ето защо не трябва да пием кафе преди 10 сутринтаГоляма част от нас започват деня си с чаша горещо кафе, а дори има и такива, които твърдят, че без к…Apr 2 2019vsyakajena.com

3. Метаболизъм
Освен за усвояването на въглехидрати, се оказва, че зеленият вариант на кафето спомага за по-доброто действие на метаболизма ни като цяло. Това ще доведе по-ефективно изгаряне на мазнини от една страна, а от друга страна ще намалим отделянето на глюкоза от черния дроб в кръвта, което може да доведе до проблеми на по-късен етап.

4. Кръвно налягане
Според изследователите на този вид кафе, то може да се отрази благоприятно на нивата на кръвната захар в организма и така да доведе до поддържане на оптимално кръвно налягане без особени усилия.

5. Хидратация
По принцип, кафето има дехидратиращ за организма ефект. Причината зеленият вариант да има хидратиращ ефект се крие именно в антиоксидантите и киселините в екстракта му. Този ефект помага на кожата ни да запази красотата си и да забави появата на бръчки.

6. Психично здраве
Според експертите, изследвали този вид кафе, хлорогенната киселина в него има благоприятно действие върху мозъчната ни функция. Тя подобрява способността за концентрация и това води до по-голяма ефективност в действията на хората, които го пият. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАЛюбимото ни кафе разкрива що за човек смеВсеки човек обича някакъв вид кафе. За някои хора, чистото черно кафе не е особено приятно на вкус, …Feb 27 2019vsyakajena.com