6 въпроса, които не смеем да зададем на гинеколога си

0
343
гинеколога

Отношенията пациент – лекар са конфиденциални. Медицинските лица са тези, към които би трябвало да отправяме всички въпроси, които касаят здравето ни. Освен това би трябвало да не се притесняваме от факта, че може да зададем срамен въпрос, защото когато става дума за здравето ни, такива въпроси няма. Въпреки това обаче хората са така устроени, че трудно успяват да си наложат да зададат въпрос, ако той ги кара да се чувстват неудобно. По тази причина днес ще ви представим няколко въпроса, които хората не смеят да зададат на гинеколога си, а са важни.

1. Презервативът предпазва ли от всяка инфекция?
На всички ни е ясно, че презервативите са едно от най-сигурните средства за предпазване от забременяване. Освен това той спомага за по-голямата защита от различни инфекции и полови болести, но истината е, че презервативите не могат да ни предпазят от всяка една инфекция. Ако ние или партньорът ни имаме някакъв проблем в незащитена зона от кожата си и има контакт инфекцията може да бъде предадена. Такъв е случаят с херпесите или сифилиса, например.
2. Трябва ли да се отстраняват кистите на яйчниците?
Не може да се даде отговор на този въпрос, който да се прилага за всеки. Кистата може да наложи оперативна намеса в някои по-сериозни случаи, но в други може да не се стига до това. Важно е да се говори открито с гинеколога за този проблем, за да се вземат най-добрите мерки за ситуацията и тя да не се усложни. Изповедта на този гинеколог докосна и спечели сърцата на милиони хораИзповедта на един гинеколог във Фейсбук докосна милиони сърца на хората по света. Тя е изключително …Oct 5 2017vsyakajena.com

3. Задължителна ли е болката при менструация?
Много дами изпитват болки по време на менструация и постепенно навлезе мнението, че това е норма и няма цикъл, който да мине без болка. Това обаче не е точно така. Ако болката не преминава и след като сме взели болкоуспокояващи, това е притеснителен знак и е важно да го споделим с лекуващия ни гинеколог, защото може да е сигнал за друг проблем, като миома на матката, ендометриоза и др.
4. Може ли да се прихване вагинална инфекция от тоалетна чиния?
По принцип според гинеколозите шансът това да се случи е почти минимален. Повечето от венерическите заболявания се предават или по кръвен път или при полов акт. Така че, стига тоалетната чиния да е суха и да нямате отворени рани, няма нежда от притеснение.

5. Трябва ли ерозията да се обгаря?
Ерозията на шийката на матката може да бъде излекувана по различни начини и отново не налага задължително един метод, който да е приложим за всеки индивидуален случай. По тази причина е необходима консултация с гинеколога ви, за да може той да ви обясни конкретните особености за случая ви и да се реагира адекватно.
6. Миомата на матката по наследствен път ли се предава?
По принцип причина за появата на миоми са хормоналните нарушения. Да, някои жени имат генетична предразположеност към този проблем, но това не значи, че задължително ще развият това образувание, само защото майка им или баба им е имала такъв проблем.
Яна ВОЙНОВАС тази билка ще решите абсолютно всички гинекологични проблеми – възползвайте се от нея!Уважаеми дами, тук ще ви запознаем с царичето – многогодишно тревисто растение – билка, достигащо до…Jan 18 2018vsyakajena.com