4-те типа остаряване и как да ги забавим

0
331
остаряване

Днес ще си поговорим за 4-те типа остаряване и как да ги забавим. Ако досега сме си мислели, че остаряването е само един вид, се оказва, че това не е точно така. Затова е важно да знаем към кой тип спадаме ние и как точно се отразява той на тялото ни.

Днес хората по света живеят доста по-дълго от предците си, пишат от iWoman.bg. До 2050 година се очаква населението на възраст 60 и повече години да възлиза на 2 милиарда. Но има още едно важно нещо, що се отнася до това как да останете здрави и млади едновременно – трябва да знаете какъв е вашият тип стареене.

Чудили ли сте се защо двама човека на една и съща възраст могат да изглеждат все едно са различни поколения? Смята се, че съществуват 4 основни вида стареене. Важно е да знаете, че вашият начин на живот не може да промени типа ви, но определено може да забави тези процеси.

Процесът на стареене засяга хората по различни начини, казват учените. Те изследвали 106 напълно здрави човека на възраст между 29 и 75 години. Всеки тип стареене засяга различни части на тялото. Учените споделят, че всеки „агеотип“ предизвиква различни здравословни проблеми и е добре да знаете към кой принадлежите, за да сте „една крачка напред”. Ето кои са те.

1. Метаболитен агеотип
Хората от този тип имат склонност да развиват диабет с напредване на възрастта.

2. Чернодробен агеотип
Тук има по-голям риск от чернодробно заболяване и влошени функции на този така важен орган.

3. Имунен агеотип
Тези хора са по-уязвими към възпаления, грипове и други нарушения на имунната система.

4. Бъбречен агеотип
И при този тип няма изненади – хората, спадащи към него, развиват бъбречни заболявания.

Вижте още:В търсене на вечната младост: Ето точно кога започва остаряванетоАко си наясно с проблема, ще намериш и решението!
Кога започва процеса на стареене от чисто физиолог…
Jun 8 2018vsyakajena.com
Остаряването е необратим процес, но дори на преклонна възраст пак има начин да живеем пълноценно – убедете се самиВсички остаряваме… Не можем да спрем времето, но със сигурност можем да продължим да живеем вълнув…Jun 5 2018vsyakajena.com