4 невероятни промени настъпват, ако пием сок от целина всяка сутрин

0
2
сок от целина

Плодовете и зеленчуците са продукти, които притежават редица полезни вещества и свойства. Неслучайно диетолозите и лекарите горещо препоръчват да вмъкнем колкото се може повече от тези продукти в менюто си, ако искаме да сме здрави. Друга полза от тях е, че те ни засищат, без това да се отразява на фигурата ни, което е привлекателна перспектива за всеки човек.

Целината е един от зеленчуците, които има множество полезни вещества в състава си. Тя е богата на фибри, които не само ни засищат бързо, но и са необходими на редица от нашите органи, за да функционират безпроблемно. Факт е, че не всеки от нас обича вкуса на целината, но затова днес ще ви представим ползите от пиенето на сок от целина. Той притежава по-лек вкус и е по-лесен за приемане, дори и целината да не е най-любимото ни нещо на света.

Първата промяна, която ще настъпи в организма ни, е подобрено зрение. Витаминът А, който се съдържа в този зеленчук подпомага дейността на окото и го прави по-силно и здраво. Освен това, с времето очите ни се уморяват и отслабват, а набавянето на този витамин забавя тези процеси и ни дава възможност да имаме остро зрение за по-дълго време. Спазвах тази диета само 5 дни и ефектът ме изумиИскате да изчистите тялото си от токсини и да подсилите имунната си система за предстоящата зима. Ос…Jul 2 2019vsyakajena.com

Втората промяна е свързана с балансираните нива на рН в организма ни. В целината има много желязо и магнезий – вещества, които неутрализират киселините в организма и по този начин ни предпазват от болки и неприятности.

Третата полза от пиенето на сок от целина е хидратирането на тялото ни. Благодарение на калия в зеленчука, тялото ни си набавя необходимото количество минерали и така се регулира правилно количеството вода в тялото ни.

Последната полза от този сок е намаляването на риска от развиване на диабет от тип 2. Тази болест става все по-разпространена в днешно време, за съжаление и винаги е добре, когато открием природен вариант, който да ни помогне да намалим риска от развиването й. Причината именно сокът от целина да е този метод се крие в наличието на витамин К в нея. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВА15 храни, с които отслабването е бързо и лесно (Част 1)Храната е едно от нещата, които са сред най-важните елементи от живота ни. Каквото и да правим, режи…Mar 16 2019vsyakajena.com