3 продукта, с които бабите ни са укрепвали имунитета си

0
529
бабите ни

Днес ще си поговорим за 3 продукта, с които бабите ни са поддържали имунитета си на високо ниво. Всеки знае, че бабините рецепти обикновено са не само ефикасни, но и щадящи бюджета, а в кризата, в която се намираме в момента е важно да можем да се грижим за себе си по възможно най-оптималния начин.

В условията на епидемията от коронавирус лекарите не спират да повтарят да не излизаме от дома си, а когато това се наложи, да избягваме местата с много хора, предават от jenata.blitz.bg. Ако е възможно, да работим от дома си и да не използваме обществения транспорт. Специалистите съветват още да мием често ръцете си и да почистваме всичко с антибактериални разтвори. Внимание трябва да обърнем и на храната, която консумираме, за да може организмът ни да устои на страшния вирус.

Вместо да се тъпчем с ненужни лекарства, за да засилим имунитета си, е добре да се поучим от опита на предците си. Нашите баби и дядовци са консумирали определени храни, за да преборят болестите. Днес ще ви разкажем малко повече за продуктите, с които дедите ни са укрепвали имунитета си и са се защитавали от различни заболявания.

Мед
От древни времена медът се използва като лечебно средство, тъй като е не само вкусен, но и много здравословен. Това е натурален продукт, който съдържа глюкоза, фруктоза, захароза, ензими, витамини и минерали. Благодарение на това влияе положително на целия организъм и прави имунната система по-устойчива на различни заболявания и вируси. Той помага в борбата с микробите, възпаленията и вирусите. И е отлично средство за лечение на бронхит, кашлица, ангина и респираторни заболявания. Медът дори се използва за лечение на рани, увреждания на кожата и други възпалителни процеси, тъй като има антибактериални свойства. Не забравяйте да го добавите към дневното си меню. Медът може отлично да замени витаминно-минералните комплекси, които се продават в аптеките.

Чесън
С полезните свойства на чесъна са запознати дори и децата. Той е в състояние да убие всички микроби и бактерии. Укрепва защитните сили на организма, повишава имунитета и облекчава хроничните заболявания. Важно правило при използването му е да не се яде на празен стомах. Добавяйте го в супи, салати, за обяд или вечеря. Къде се крие тайната на този полезен продукт? Попадайки в кръвта, той се окислява и в нея вече не могат да съществуват бактерии и микроби. Този ефект се получава заради селена, който се съдържа в чесъна. Той е антиоксидант, който ни предпазва от вредното въздействие на околната среда, вирусите и болестите. Ако имате остър гастрит, ниско кръвно или чернодробни заболявания, трябва да ядете чесън много внимателно.

Ряпа
Ряпата има няколко разновидности, но всяка една от тях е уникално полезна. Тя съдържа етерични масла, киселини и аминокиселини, фибри, витамини, натрий, фосфор, желязо, йод. И е в състояние да защити организма от възпаления и бактерии. Освен това отлично попълва запасите от витамини, които не достигат на организма. Ряпата насища мозъка с кислород, помага да се възстанови по-бързо, предотвратява заболявания и настинки и засилва защитните функции на организма. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:5 лесни домашни напитки за повишаване на имунитетаВсеки човек се опитва да повиши имунитета си с природни средства, преди да прибегне до медикаментите…May 13 2020vsyakajena.com5 продукта за имунитет по време на инфекцияКогато в организма ни има инфекция, той става особено уязвим, тъй като цялата ни имунна система е съ…Apr 29 2020vsyakajena.com