10 знака, че организмът ви се нуждае от детоксикация

0
332
организмът

Организмът на всеки от нас постоянно е подложен на действието на различни фактори вътрешни и външни, които му влияят. В днешно време има много заплахи за здравето на тялото ни: мръсен въздух, вредна храна, застоял начин на живот. Всички тези фактори се отразяват на състоянието на тялото ни и в него се натрупват различни вредни вещества, които го „запушват“. А когато организмът ни е задръстен с вредни вещества, той започва да функционира по-бавно, по-зле и като цяло ситуацията може лесно да излезе извън контрол. По тази причина е важно да правим детоксикация на тялото си редовно. Как обаче да разберем, че е дошло време за пречистване? Днес ще ви представим 10 знака, че това време е тук и не бива да го пренебрегваме.
1. Хронична умора
Умората е нормално явление, ако например сме имали тежък ден или пък не сме си набавили достатъчно сън. Ако обаче в един момент осъзнаем, че от известно време сме постоянно уморени, а спим достатъчно и не сме много натоварени като цяло, това е първият знак, че нещо с тялото ни не е наред.
2. Трудна концентрация и по-слаба памет
Концентрацията е способност, която е от голямо значение за ефективността на работата ни. Ако не можем да се концентрираме или пък паметта ни отслабва, без за това да има явна причина, трябва да се замислим, че ни е необходимо пречистване от токсини. Пречистването от токсини вече е възможно и само за 2 дни, благодарение на този детокс планВашето тяло жадува за детоксикация, ако постоянно се чувствате уморени, без енергия, кожата ви е сух…Oct 10 2018vsyakajena.com

3. Констипация
Проблемите с редовното ходене до тоалетната също са знак, че в стомашно-чревния ни тракт има твърде много вредни вещества, които нарушават дейността му и буквално задръстват организма и червата ни.
4. Алергии и кожни проблеми
Кожата е най-големят орган в човешкото тяло и обикновено е първото нещо, което реагира, когато има някакъв здравословен проблем. Затова не бива да пренебрегваме знаците, които кожата ни дава.
5. Скованост
Ако често се събуждаме сковани, сякаш сме спали накриво, това най-вероятно значи, че организмът ни не може да си почине качествено. А причината за този проблем може да бъде именно твърде голямото количество вредни вещества в тялото ни, които му пречат да се отпусне.
6. Главоболие
Тук става дума за хронично, продължително във времето главоболие. То също значи, че в тялото ни има струпване на твърде много токсини и е важно да се пречистим, преди проблемите да се задълбочат.

7. Безсъние
Проблемите със съня могат да бъдат породени от различни причини, но често, без да си даваме сметка, проблемът е именно в токсините, които пречат на организма ни да функционира нормално и нарушават биологичния му ритъм.
8. Сексуална дисфункция
Обикновено тя може да бъде породена и от някакъв емоционален или психологически проблем, но редом с тези причини, се нарежда и спешната нужда от детоксикация на организма, така че не се бавете.
9. Наднормено тегло
Причината за наднорменото тегло могат да бъдат токсините, защото те пречат на тялото на усвои полезните вещества и така то започва да трупа запаси, което води и до увеличаване на теглото ни.
10. Депресия
Последният знак е малко размит. Депресията не е състояние, което може да бъде установено ясно. Има хора, които установяват, че има проблем след дни, дори седмици, защото това състояние е на моменти и на настроения. Но ако имате съмнения, детоксикацията винаги е добра идея.
Яна ВОЙНОВАСпециалистът по лечебно хранене д-р Гайдурков споделя тайните на пролетното пречистванеД-р Гайдурков е специалист по лечебно хранене, който споделя, че през настоящия пролетен сезон орган…May 14 2018vsyakajena.com