Учени направиха невероятно откритие: Ето какво точно се случва с тялото ни по време на упойка

0
386

Най-новото изследване на медицински специалисти от целия свят разкрива какво става с тялото на човек, докато той се намира под наркоза. Резултатите са доста изненадващи. Оказва се, че част от мозъка продължава да работи, независимо, че съзнанието е уж приспано. Вече са известни случаи, в които пациенти са се съвземали по време на анестезия. Но специалистите са убедени, че всъщност мозъкът никога не престава да функционира и обработва това, което се случва около човек. „Състоянието, в което се привеждат пациентите по време на операция, много наподобяват нормалния сън. Оказва се, че дори, когато е под наркоза, човек може да сънува и да продължава да усеща това, което се случва около него, но спомените потъват дълбоко в подсъзнанието“, разкрива професорът по психология Николо Пертучи.Този немски лекар буквално преобърна представите ни за това, откъде идват най-коварните болестиЕто какво провокира първите стадии на най-страшните болести.
Всеки заболяване от рак започва като си…
Jul 6 2018vsyakajena.com

Лекари от Финландия също участват в експериментите. Те подбират контролна група от 47 здрави доброволци, на които им прилагат анестезия. Тя била подавана така, че да може пациентите да се събудят при по-силен вик или шум. По този начин специалистите искали да установят нивото на човешкото съзнание, докато е под упойка. „Някои отговори на доброволците показаха, че мозъкът на човек не различава това, което му е било говорено по време на анестезия, но все пак има някаква памет. Например на някои от пациентите пускахме неприятни звуци и веднага след събуждането си те можеха да ги идентифицират. Може да се каже, че дори и в безсъзнание мозъкът на човек продължава да обработва информацията и да я складира в паметта“, твърди Хари Шейн, професор по фармакология и анестезиология.
Източник: zdrave.toВижте лекаря, който с безопасна игла извади от ухото на мъж 6-см стоножка и го спасиТози лекар е правил и други чудеса.
Със 7 пакетчета захар и кофичка с айран лекарят в Спешен център …
Jul 5 2018vsyakajena.com