фурми

Фурмите са плода на палмите. Предвид географското положение на България, те не са особено популярни у нас, или поне не бяха доскоро. Разбира се, в днешно време в търговската мрежа можем да намерим почти всеки продукт през цялото време, което прави много по-лесно пробването на по-екзотични продукти и храни. Именно това е и причината все повече хора да проявяват интерес към плодове като нар, манго, фурми и много други. Когато въвеждаме такива нови продукти в менюто си обаче е важно да знаем как точно те ще се отразят на здравето ни, за да можем да вземем информирано решение дали да заложим на тях или не. Днес ще и представим именно ползите от хапването на фурми ежедневно.

Първата полза от тях е за костите ни. Ясно е, че те са постоянно подложени на натоварване и по тази причина е важно да им набавяме нужните вещества, за да са здрави. Във фурмите се съдържа химичния елемент бор, съобщава д-р Джули Гардън-Робинсън, професор в държавния университет в Северна Дакота. Този елемент подпомага костите ни и ги заздравява и така намалява риска от костни заболявания. Ето какви болежки могат да ни застигнат, ако не хапваме тези храниНа почти всяка от нас й се е случвало да има напукани устни, тънки и чупливи нокти и безпричинен кос…Apr 5 2019vsyakajena.com

Втората полза от тях е за храносмилателната ни система. Те са богати на фибри, които не само ни засищат повече, но и помагат за действието на метаболизма. Третата полза от фурмите е психологическа. Оказва се, че витамините в тези плодове помагат да подобрим настроението си и да намалим нивата на стрес, което е изключително важно за хората, които водят натоварен начин на живот.

Следващата полза от тях е енергията. Те са богати на вещества като калий, магнезий и антиоксиданти, които подпомагат възстановяването на енергийния ни запас. Друга полза от тях е помощта срещу сезонните алергии. Всички знаем колко е неприятно да не можем да се насладим на пролетта, заради алергията. Фурмите успяват да намалят чувствителността ни към алергените, които предизвикват тези проблеми и така на практика правят живота ни по-хубав. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАКиноата е толкова полезна, ето как да я хапвамеКиноата е една от суперхраните, които неотдавна нашумяха у нас. Тя се приема за изключително полезна…Jan 16 2019vsyakajena.com

Коментари