Тези 8 признака показват, че имаме проблем с черния дроб

0
437
признака

Черният дроб е супер важен орган, който е отговорен за много функции в телата ни. В момента около 5,5 милиона американци страдат от хронично чернодробно заболяване или цироза. Затова е важно да знаете признаците на увреждане на черния дроб. Съставихме списък с 8 признака на увредения черен дроб, които показват защо трябва да отидете на лекар веднага, пишат от modernitta.com.
1. Усещате, че кожата и очите ви стават жълти
Ако имате този симптом, черният Ви дроб вероятно има голям проблем. Това състояние е известно като жълтеница, която причинява жълта пигментация на кожата, бялото на очите и слузта. Жълтият цвят се появява поради излишния билирубин, който има жълтеникаво-оранжев пигмент, открит в жлъчката на черния дроб. Когато черният дроб е здрав, той лесно елиминира билирубина. Но ако е сериозно повреден, буквално пожълтявате.
2. Чувствате се уморени и депресирани
Това не е просто обикновена умора, а нещо повече. Умората се характеризира с психическа и физическа липса на енергия. Нямате мотивация да правите нищо. Понякога можете да я почувствате само сутрин и се усеща като мъчение да станете от леглото. В други случаи можете да я чувствате през целия ден.
3. Възможно е да имате подуване на корема
Подуване на корема може да бъде един от по-неудобните симптоми, които причиняват болка. Това се случва, когато течността се задържи в корема. В някои случаи, коремът може да стане толкова раздут, че да изглежда, че сте бременна. Като последица от натрупването на течности, също може да имате подути крака и глезени.Ето защо не трябва да спираме да консумираме месо! Вижте кои негови съставки са незаменими за организмаТемата за консумацията на месо е доста сложна в наши дни. Голяма част от хората избират да бъдат вег…Dec 9 2018vsyakajena.com

4. Може да имате липса на апетит и загуба на тегло
Обикновено лекарите определят това като повече от 10% от загубата на тегло. Такива състояния могат също да бъдат свързани с абдоминално подуване. Когато сте много раздути, не се чувствате гладни. Много е трудно да ядете, защото всеки път може да почувствате болка.
5. Може да забележите паяжини от вени по кожата си
А този тип вени приличат на мрежа от малки, разширени артериоли намиращи се много близо до повърхността на кожата. Ако ги забележите на горната половина на гърдите, ръцете, шията и лицето, това може да е признак на чернодробно заболяване.
6. Може да откриете синини по тялото си
Ако имате увреден черен дроб, производството на протеини спира или става по-бавно. Това причинява лошо съсирване на кръвта. Ето защо хората с чернодробни увреждания ще кървят или ще се нараняват по-лесно от здравия човек.
7. Урината ви може да има тъмен цвят
Нюансите могат да бъдат различни, но като цяло цветът на урината ви ще изглежда по – тъмен от обикновено. Може да получите кафяв, тъмно оранжев или кехлибарен цвят. Това се случва поради същия излишък на билирубин в черния дроб, който не може да го разбие.
8. Може да се получите сърбеж
Разбира се, понякога всеки може да получи сърбеж! Но в случаите, когато черният Ви дроб е в беда, може да се появи по-интензивен сърбеж на кожата, която е по-локализирана. Това се случва поради токсините, които черният дроб вече не може да филтрира. Когато тялото ви съдържа много токсини, може да се почувствате много силен сърбеж , особено през нощта. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Как да разберем, че имаме проблем с бъбреците?Бъбреците са един изключително важен орган за тялото ни и ние трябва да полагаме много грижи за тях.…Feb 3 2019vsyakajena.com