Страдате ли от чувствителни очи? Ето как да предпазите един от най-важните си органи

0
400

Всичко, което виждаме, съставлява 80% от нашите спомени. Затова е много важно да защитим очите си и да се уверим, че виждаме всичко около нас. Всички сме имали проблеми с очите поне веднъж в нашия живот. Очните проблеми могат да бъдат неприятни със симптоми като зачервяване, сърбеж и болка. Ако имате чувствителни очи и страдате от тези симптоми, тогава очите ви се нуждаят от специални грижи. Събрахме специални методи за грижа за очите, които ще ви помогнат да облекчите дискомфорта си.
1. Специална хигиена на очите
Първо, трябва да осигурите правилна хигиена на очите си. Никога не трябва да ги докосвате с мръсни ръце. Редовно перете кърпите си, които изпозвате за областта около очите. Бъдете внимателни – кърпата да не докосва самите очи.

2. Очилата са по-безопасни от лещите
Лещите са придобили популярност през годините. Но ако имате чувствителни очи, по-добре е да заложите на очилата. Те не влизат в контакт с очите и не рискувате дразнене, което може да се случи, когато носите лещи редовно.
3. Измивайте редовно инструментите си за грим
Чувствителните очи не трябва да ви пречат да изглеждате чудесно. Просто следвайте серия от прости стъпки. Не забравяйте да почистите грима си преди да си легнете и редовно да миете всички инструменти, които използвате, за да прилагате грима си. Използвайте качествена хипоалергенна козметика и не ги давайте на никого.
4. Прилагане на спирала за чувствителни очи
При избора на спирала, предпочитайте най-простите видове, които лесно могат да се измият с вода и които нямат цветни добавки. Нанасяйте само върху горните мигли без да докосвате основата.Ето кои грешки при почистването на дома го оставят пълен с микробиСлед като прочетете това, представата ви за чист дом ще се промени напълно.
Почистването би трябвало…
Jul 11 2018vsyakajena.com

5. Избягвайте да натоварвате очите си
Опитайте се да не четете на слаба светлина. Това е вредно за очите ви. Четенето на тъмно увеличава мускулното напрежение, което води до повишаване на чувствителността и сърбеж. Затова трябва да четете в добре осветена стая. По-добре е да не четете в движещи се автомобили, тъй като това също може да предизвика мускулите ви да се напрягат.
6. Направете вашите цифрови устройства по-малко вредни
Постоянното използване на цифрови устройства оказва неблагоприятно влияние върху състоянието на очите. Ние се фокусираме върху екраните за дълго време, напрягаме очите си. Трябва да мигате по-често и да държите екрана от разстояние. Необходимо е да се ограничите използването на цифрови устройства, ако можете. Трябва да използвате специални компютърни лещи и да правите чести почивки, докато гледате компютъра или смартфона.
7. Възстановяване на очите при сън
Подобно на останалата част от тялото ви, очите ви се нуждаят от почивка. Уморените очи стават по-чувствителни. Следователно, здравият сън е неразделна част от грижата за очите. Необходимо е да спите достатъчно време, така че мускулите да имат време да се възстановят.

8. Защита на очите
Необходимо е да използвате слънчеви очила, за да предпазите чувствителните очи от ултравиолетовите лъчи. В противен случай рискувате да получавате очни слънчеви изгаряния, особено през лятото. През зимата е необходима защита също. Не забравяйте да използвате очила, когато участвате в зимни спортове.
9. Храна за здрави очи
Можете да включите храни в диетата си, които съдържат здравословни елементи. Те включват ядки, морски дарове, плодове, листни зеленчуци, цитрусови плодове и яйца.
10. Топли и хладни компреси за намаляване на зачервяването
Ако очите ви са червени, можете да направите компрес. Първо, опитайте с топъл компрес. Ако това не помогне, тогава направете студен. И в двата случая, трябва да намокрите кърпата с вода. Уверете се, че температурата е комфортна за вас. Поставете компреса върху затворени очи за 10 минути. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Източник: modernitta.comРазберете дали вътрешните ви органи боледуват с този едноминутен тестВсичко наред ли е с вътрешните ви органи – проверете сега, ще отнеме едва 60 секунди!
Правенето на р…
Jun 25 2018vsyakajena.com