Спри да правиш тези 5 неща сутрин и килограмите ще започнат да се топят. Толкова е лесно

0
284

Мечтаеш да отслабнеш, но излишните килограми не искат да си тръгват? Възможно е всичко да се дължи на вредните неща, които вършиш всяка сутрин. Всички знаем, че човекът „се състои“ от навици, пишат от jenata.blitz.bg. Те влияят на личността ни и на нашето физическо състояние. Някои от тях могат не само да ни създадат здравословни проблеми, но и да окажат влияние на теглото ни. Ето и пет от популярните навици, които ти пречат да се разделиш с излишните килограми:
Спиш много
Да, да спиш много е вредно. Правилният и полезен сън е в продължение на 8 часа. Той може да варира между 6 и 8 часа, но не и повече. Сънят, който продължава между 10 и 12 часа, стимулира трупането на излишни килограми. Същото важи и за постоянното недоспиване. Когато сънят не достига, организмът ти започва да изработва хормона кортизол, който предизвиква чувството на глад, а когато прекалиш със съня, метаболизмът ти се забавя и те превръща в „ленива панда“.
Затваряш прозореца
Да пускаш щорите сутрин, за да не ти блести слънцето в очите, е лоша идея, особено ако искаш да отслабнеш. Сутрешната слънчева светлина влияе на циркадния ни ритъм. 20 минути слънчева светлина сутрин могат да те заредят с енергия и да засилят обмена на веществата.Да пиете вода с лимон сутрин за тонус е чудесно, но не допускайте тази масова грешка, която съсипва труда виПиенето на вода с лимон рано сутрин на гладно има своите доказани ползи за здравето. Много хора по с…Sep 11 2018vsyakajena.com

Не оправяш леглото
Звучи невероятно, но е факт! Социолози са доказали, че хората, които си оправят леглото сутрин, спят по-добре и поддържат здравето си във форма. Тук работи връзката между процеса на оправяне на леглото и дисциплината.
Закуска
Ядеш малко на закуска или въобще не хапваш сутрин. Работата е там, че ако не получи калории сутринта, организмът ни ще бъде под стрес и ще започне да изработва кортизол, което означава само едно – надебеляване!
Неправилна закуска
Полезната и ефективна закуска трябва да се състои от най-малко 200 калории и съдържа много протеини. Именно те отговарят за отслабването и работата на организма. Ето защо пържените яйца ще ти помогнат много! Не забравяй също така и за положителното си настроение, спортните занимания и дисциплината.Започнах да хапвам това всяка сутрин и коремът ми изчезна за нула време. И не изисква никакви усилияТази закуска е изключително питателна и полезна, тъй като съдържа много витамини и минерали, които с…Aug 3 2018vsyakajena.com