Напитките, които задължително трябва да пием по време на пандемия

0
778
на пандемия

По време на пандемия е важно да държим имунитета си в добро състояние, за да бъдем по-малко уязвими към вируси, включително и към коронавируса. Затова и днес ви представяме кои са напитките, които е добре да пием, ако искаме да си осигурим здрава и силна имунна система.

Докато пандемията на коронавирусната инфекция е в разгара си и не е намерена ваксина, хората трябва да обърнат специално внимание на собствения си имунитет, предават от zdrave.to. В крайна сметка той, както знаете, може да предотврати неблагоприятното влияние на вируса върху тялото и да доведе дробовете до прословутата пневмония.

И тук народната медицина идва на помощ. Мнозина смятат, че бульонът от шипка е истински витаминен заряд за белите дробове. Факт е, че неговите плодове съдържат аскорбинова киселина и съединения, които укрепват имунната система. За да приготвите бульона, трябва да залеете плодовете от шипка със студена вода и да ги оставите да врат на слаб огън. Оставете бульона да се вари и след това прецедете плодчетата. Друга отлична напитка, която действа добре при пандемия е чаят с джинджифил, лимон и мед. Той съдържа цял списък с полезни вещества.

Инфузията от шипка съдържа витамин С, който предпазва имунната ни система от настинки. Освен това плодовете на това растение имат 10 пъти повече аскорбинова киселина от касиса и 50 пъти повече от лимоните. Но чаят с куркума може да предотврати белодробни заболявания като фиброза, хронична обструктивна белодробна болест, алергична астма.

Имунитетът е устойчивост на организма срещу физичните, химичните и биологичните патогенетични фактори на заобикалящата го среда. Имунитетът е сложна система от защитно-приспособителни реакции на организма, които са се развили и усъвършенствали в хода на еволюцията. Основната цел на имунитета е да съхрани хомеостазата и генетичната цялост на организма, независимо от промените в заобикалящата го жива и нежива природа. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Това са напитките, които не трябва да пием в жегитеЛетните жеги вече настъпиха и всеки от нас се старе да намери онази напитка, която ще го накара да с…Jul 9 2020vsyakajena.comХрани и напитки, които пречистват черния дробДнес ще си поговорим за храни и напитки, които пречистват черния дроб. Важно е да знаем кои са, защо…Jul 2 2020vsyakajena.com