Най-опасните вредители за нашите зъби

зъбите зъби грижа

Зъбите са изключително важни и ние трябва да полагаме особени грижи за тях. Важно е да ги поддържаме не само бели, но и здрави, и чисти. Те изграждат усмивката ни, а тя е едно от първите неща, които заобикалящите ни виждат у нас. А едва ли бихме направили добро впечатление, ако се усмихнем на някого и зъбите ни са жълти, изпочупени и мръсни. Освен това, болните и неподдържани зъби са причината за лош дъх, който е адски неприятен проблем както за самите нас, така и за хората около нас. Ето защо е толкова важно да поддържаме зъбите си здрави, а за тази цел трябва да знаем кои са техните приятели и кои са техните вредители.Ето как можем да си приготвим избелваща паста за зъби у дома. Толкова е лесно, а ефектът е уникаленГрижата за зъбите е от изключителна важност, тъй като те изграждат усмивката ни, а тя е първото нещо…Dec 30 2018vsyakajena.com

Ледът – той не попада в графата на храните, но все пак е един от най-големите вредители на зъбите. Той нарушава изключително много емайла на зъбите и ако до скоро сме имали мъничка пукнатина в някой от зъбите си, то след леда тя става много по-голяма.
Таблетките за болно гърло също влияят много зле на зъбите ни. Тези хапчета имат много високо съдържание на захар и киселини и това вреди адски много на емайла на зъбите.
Цитрусовите плодове също не са едни от най-добрите приятели на зъбите ни. Колкото и да са полезни за тялото ни, цитрусите увреждат покритието на зъбите, защото са много кисели.
Крекерите и картофеният чипс – те са пълни с обработени нишестета и това изобщо не е благоприятно за структурата на зъба. Не е казано, че не трябва да ги консумираме, но е строго препоръчително след като сме яли такъв тип храни да измием много добре зъбите си.
Александра БОЖИДАРОВАВсеки обича ябълков оцет, но той е опасен за зъбите ни. Ето на какво се дължи това и как да се предпазимВсеки е чувал за поне едно от положителните качества, с които разполага всеки ябълков оцет. Ясно е, …Dec 1 2018vsyakajena.com