Най-големите вредители на зъбите: ето какво трябва да правим, за да имаме здрави зъби

0
602

Зъбите са едно от най-важните неща, за които трябва да полагаме изключително големи грижи. Те са тези, които изграждат усмивката ни, а тя е едно от първите неща, които останалите хора виждат у нас. Тя може да създаде както страхотно първо впечатление, така и да отблъсне хората около нас. За да поддържаме усмивката си перфектна обаче, не е достатъчно само и единствено да посещаваме редовно зъболекаря си. Зъбите ни имат някои сигурни врагове, които трябва да избягваме и 3 от тях са: налепът, известен още като зъбен камък, вторият враг е захарта, а третият е недостигът на флуор. В зъбния камък се „загнездват“ микроорганизми и в процеса на своята жизнена дейност отделят млечна киселина, която разрушава целостта на зъбите. Захарта пък от своя страна като лепило прилепва налепите към зъбите.Пастата за зъби може да ни послужи не само за устната хигиена. Веднага ще я преместите в кухнята, като прочетете товаОказва се, че освен в банята е добре да имате паста за зъби и в кухнята. Точно така! Добре е във вся…Aug 13 2018vsyakajena.com

Не е задължително да използвате скъпи медикаменти, за да поддържате добра устна хигиена. В тази статия ще ви предложим някои методи от народната медицина, които влияят много добре на зъбите и венците и спомагат за поддържане на добра грижа. Като дезинфекциращо средство можете да използвате една добре позната подправка – чубрицата. Стритите листа чубрица се поставят на четката за зъби и се прилагат по същия начин като обикновена паста за зъби, след което устата се изплаква. Измиването с активен въглен премахва зъбния налеп – търкайте зъбите около 3 минути с натрошен активен въглен, поставен върху четката за зъби, след което отмийте с вода. Хвощът предпазва от кариеси и спира кръвотечението от венците. За предпочитане е да бъде набран от влажно място и стрит на брашно преди употреба. Може да се използва по 2 пъти на ден – както при сутрешното, така и при вечерното миене на зъбите. А накрая, за блестящо бяла усмивка натърквайте зъбите с лимонена кора! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.
Александра БОЖИДАРОВАИмате ли чувствителни зъби? Вижте какво да предприеметеАко имате чувствителни зъби, не пропускайте следващите редове.
Чувствителността на зъбите е често ср…
Jun 18 2018vsyakajena.com