Магнезий: признаци за дефицит и здравословни ползи

магнезий

Магнезий – какво представлява?
Магнезият е минерал, който е от решаващо значение за човешкото тяло, пишат от highviewart.com
Той е четвъртият най-разпространен минерал и кофактор за над 300 ензимни системи, влияещи върху функцията на мускулите и нервите, контрола на кръвната захар, регулирането на кръвното налягане и др.
В тялото общо има около 25 г магнезий. По-голямата част от тях са в костите, една четвърт в мускулите, а останалата част се разпределя поравно в мозъка и другите ключови органи като сърцето, черния дроб и бъбреците.
Тъй като тялото няма запаси от магнезий, трябва ежедневно да се приемат храни, богати на веществото.Дерматолозите съветват: 6 тайни, които правят кожата съвършенаКупуваме си десетки кремове, гримове, добавки, маски и процедури, за да имаме красива и здрава кожа,…Mar 8 2019vsyakajena.com

Топ здравословни ползи от приема на магнезий
Магнезият е важен елемент за много от функциите в организма. Неговата основна роля обаче е да се грижи за равновесието на нервната и мускулната система. За да избегнете умората и стреса, не трябва да лишавате тялото си от магнезий.
Той помага при разпределянето на сигналите на нервните клетки, при производството на белтъчини и за регулиране на сърдечния ритъм. Освен това магнезият регулира работата на стомашно-чревния тракт и именно поради тази причина се препоръчва за бебета, които страдат от колики.
Други хора, които се нуждаят от повече магнезий, са бременните жени, кърмачките и възрастните хора. При физическа активност също трябва да се приема достатъчно от този важен елемент, защото при потенето се отделя значително количество от него.
В действителност, той участва в повече от 600 процеса в тялото ни, включително:
• Създаване на енергия – помага за превръщане на храната в енергия;
• Образуване на протеин – помага за създаването на нови протеини от аминокиселини;
• Поддръжка на гена – помага за създаване и възстановяване на ДНК и РНК;
• Мускулни движения – част е от свиването и отпускането на мускулите;
• Регулиране на нервната система – подпомага регулирането на невротрансмитерите, които изпращат съобщения през мозъка и нервната система. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Тази маска за лице прави кожата копринена и сияйнаЛицето на всеки човек е едно от основните неща, които се забелязват от останалите хора при запознанс…Feb 15 2019vsyakajena.com